A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Hávris Szabolcs: A legkisebb fiúból király lesz

2009.12.11. 15:00 | amimeseink | 1 komment

Címkék: mese orosháza legkisebb fiú

A legkisebb fiúból király lesz

Hávris Szabolcs (4. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, ahol a kurtafarkú malac túr, vagy még annál is messzebb, élt egy szegény ember és annak volt három fia. A legnagyobbat Péternek, a középsőt Márknak, a pöttöm kis fiúcskát pedig Flórinak hívták.
Péter és Márk rengeteget piszkálta, heccelte Flórit. Ki nem állhatta ezt szegény gyerek, ezért elhatározta, hogy elindul világgá. Nem is sejtette, hogy milyen veszélyek leselkednek rá.
Könnyek között elbúcsúzott apjától. Flóri el is indult, és ahogy mendegélt a nagy napsütésben hirtelen egy sötét foltot látott meg a távoli messzeségben. Ahogy közeledett hozzá, kiderült, hogy a gonosz varázsló vára az. Bement a várba, és ott megpillantotta a gonosz varázslót. A varázsló ezt kérdezte tőle:
- Mit keresel itt, ahol a madár sem jár?
- Eljöttem az otthonomból, mert a testvéreim csúfoltak – válaszolta a fiú.
A varázsló nem sajnálta meg Flórit, hanem egy varázslattal egyenesen a „Suttogók Erdejébe” repítette a fiút.
Ez az erdő nagyon félelmetes hely volt: szellemek éltek benne, akik folyamatosan suttogtak a vándorok fülébe. Flóri nagyon félt. Nagy és sűrű erdő volt az, se eleje, se vége. Próbált menekülni, de a fák életre keltek, és megpróbálták elzárni az útját. Nagy nehezen átverekedte azért rajtuk magát.
Amikor kiért, az erdő szélén meglátott egy palotát. A palota felé indult, és oda is bement. Egyből a király színe elé vezették, akinek elmesélte, hogy mi történt vele. Ekkor tudta meg, hogy a király leánya éppen férjet keres magának.
- Ahhoz hogy a lányom férje legyél, három próbát ki kell állnod – közölte vele a király. – itt is van az első: hajnalban itt vagy, és eljössz velem a városba. Ott lesz egy szegény ember, akit meg kell győznöd, hogy ha pénzre van szüksége, akkor jöjjön a királyi palotába.
Flóri úgy is tett. Hajnalban a királlyal elmentek a városba, és teljesítette a feladatot. Miután visszamentek a királyi palotába, a király így szólt hozzá:
- Az első feladatot teljesítetted, de a második már nehezebb lesz. Be kell menned megint a városba, és el kell hoznod a lányom koronáját.
A fiú ezt a feladatot is elvégezte. Így szólt a király:
- Jól csináltad, már csak egy feladat van hátra. El kell bújnod a lányom elől úgy, hogy ne találjon meg.
Flóri elgondolkodott, és eszébe jutott, hogy a mesében egy boszorkány a királyfit békává varázsolta. Elment ahhoz a boszihoz, és átváltoztatta magát békává, így a királylány hiába kereste, nem találta meg.
Amikor Flóri visszaváltozott, a király színe elé járult újból. A király látta, hogy rendes, becsületes, találékony fiú, ezért betartotta a szavát: nagy lakodalmat csaptak, ami hét országra szóló volt. Így lett a legkisebb fiúból király.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr541589707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez egy szépen kidolgozott mese ügyi vagy szabi!!!
süti beállítások módosítása