A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Gulyás Balázs: A kis lovag

2009.12.15. 17:46 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza lovag sárkány

A kis lovag

Gulyás Balázs (1. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis lovag. Mit gondolt, mit nem, elhatározta, hogy elmegy szerencsét próbálni. Ment-mendegélt, míg nem találkozott egy sebesült fehér hollóval.
- Jaj, de fáj a lábam! – mondta a holló – kérlek segíts rajtam!
- Persze hogy segítek rajtad barátom! – és bekötözte a sérült lábát.
- Köszönöm lovag! Jó tett helyébe jót várj! Tessék itt egy síp. Ha belefújsz, én máris ott termek!
Azzal elbúcsúztak egymástól. Tovább ment-mendegélt a lovag árkon-bokron keresztül, míg nem egy tóhoz ért. Megpillantott egy halacskát aki a parton vergődött. Gyorsan odaszaladt és bedobta a vízbe. Hálából a halacska egy gyöngyöt adott neki.
- Vigyázz, hogy mit kívánsz! – intette a hal.
- Viszlát halacska! – köszönt el a lovag.
Tovább ment-mendegélt, árkon-bokron, hegyen-völgyön keresztül, addig ment, amíg egy kastélyhoz nem ért. Csakhogy ez a félelmetes 12 fejű sárkány kastélya volt. Esteledett, és a lovagnak muszáj volt szállást találnia, ezért kénytelen volt beosonni a palotába. A sárkány már javában aludt, csak a szolgái voltak ébren. Ők elpanaszolták a kis lovagnak, milyen rosszul bánik velük a gazdájuk. Erre ő csak ennyit mondott nekik:
- Majd én elintézem azt a sárkányt!
Amint reggel lett, és a sárkány felébredt, a lovag kihívta egy párbajra. Az első összecsapást a kis lovag nem tudta megnyerni, hiába próbálkozott, a sárkány nagyon erős volt. Ezért belefújt a sípjába. A holló azonnal ott termett, és megcsípte a sárkányt.
- Jól van, ezt most te nyerted – mondta a sárkány – de mérkőzzünk meg még egyszer! –s úgy is lett. A lovag kezébe szorította a halacskától kapott gyöngyöt, és azt kívánta, hogy ő nyerjen. Ez így is történt, és végül aztán övé lett a sárkány összes kincse és a palotája is.
Itt a vége, fuss el véle!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr141600289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása