A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Simon Andreea: A királykisasszony gyűrűje

2010.03.22. 09:25 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese királylány klézse

A királykisasszony gyűrűje

Simon Andreea (Klézse, Csángóföld) meséje

Volt egyszer egy szép hercegnő. Olyan szép volt, mint a nap. Szomorú volt, mert elveszítette a gyűrűjét. Nagyon szerette a gyűrűt, mert az édesanyjától volt. Az édesanyja neki adta, mikor meghalt. Egy rossz boszorkány ölte meg az édesanyját, mert szebb volt nála.  A gyűrű megvédte a hercegnőt a boszárkánytól. A hercegnő nem tudta, hogy a boszorkány megfizetett egy szolgálót, hogy lopja el a gyűrűjét. Megtudta ezt később egy másik szolgálótól. A hercegnő megakarta büntetne, de gondolta hogy ő tudja hol találja meg a boszorkányt.
Hogy visszaszerezze a gyűrűjét megbízta a legjobb kotonáit erre a feladatra. Eltelt egy hét, de a katonák nem jöttek vissza. A hercegnő üzenetet külött, hogy aki visszaszerezi a gyűrűjét feleségül veheti. Sok ezer herceg jött a gyűrűt megkeresni, de sok keresés után egy se találta meg. A hercegnő elvesztette minden reményét. Egyszercsak jött még egy herceg a palota udvarához.
- Kezét csókolom híres hercegnőm, jóakarásal jöttem - mondta vitézen a herceg.
- Jónapot herceg, milyen alkalommal jöttél?
- Jöttem az elveszett gyűrüt megkeresni, amit meg is fogok találni.
- Úgy mondta mindenki, de üres kézzel tértek vissza, nincs miért várnom.
- Adj nekem is egy esélyt s meglátod visszahozom a gyűrűt.
A hergeg elment. Egy nagy szakadékhoz ért, lement a fenekére, de oly mély volt, hogy semmit se lehetett látni. A legalján egy barlangot talált. Bement a barlangba. Ott megküzdött egy sárkánnyal. Néhéz volt a harc, mert a sárkány tűzet akádott, de a végén a herceg lett a nyertes. Lefeküdt, mert fáradt volt a hosszú út és a harc miatt. Másnap egy  pumával harcolt és megölte. Odaért a boszorkányhoz, aki aludt. Elvette a gyűrűt tőle s elindul kimászni a szakadékból egy kötélen. A boszorkány elakarta varázsolni a herceget, de már nem tudta, mert hiányzott a gyűrűje.
A herceg  odaadta a gyűrűt a hercegnőnek, feleségül vette és többé nem tudta a boszorkány elvarázsolni.
ÉS BOLDOGON ÉLTEK, AMIG MEGÖREGEDTEK ÉS MEG NEM HALTAK.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr481858570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása