A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Hatos Zója: Az öreg halász meséje

2012.04.13. 18:37 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Az öreg halász meséje

Hatos Zója (2. osztályos) meséje

Egy szép reggeli napon elindult a horgász a varázslatos erdőn a Csiribiri-tóhoz. A madarak csicseregtek, csiviteltek. Ahogy bandukolt az erdei manók és tündérek szegődtek mellé, mert nem akárki horgászhat a Csiribiri-tóban, hiszen csak azok tehették, akikben a manók és a tündérek megbíztak. Ilyen az én horgászpapám is. Tőle tudom ezt a mesét.
A történet ott kezdődött, hogy megjelentek az erdőben a sapkás favágók mindenféle gépekkel, szerszámokkal. Az egyik manót, akit Lótnak hívtak, meghallotta, mit beszélnek a sapkás emberek. Futott, mint a nyúl, hogy vigye a rossz hírt. Ijedezve kiáltott:
- Baj van! Baj van! Utat építenek a mi erdőnkön keresztül!
Teltek a napok és a fák csak dőltek és dőltek egymás után a földre. A manók és a tündérek ijedezve kapkodták a fejüket, hogy mi lesz az otthonukkal. Eszükbe jutott, az öreg horgász, hátha segít nekik. A horgász szívesen segített megmenteni az erdőt, mivel ő is az erdőn keresztül járt a Csiribiri-tóhoz . A tündéreknek volt virágporuk, amit szétszórtak reggelre. Minden gép tele volt szebbnél szebb illatos, színes virágokkal. Az emberek ezt látva, nem kezdték el a munkát. A horgász beszélt a polgármesterrel, hogy menjen vele az erdőbe, és nézze meg milyen elképzelhetetlen csodától fosztja meg az embereket. Az erdő lakói adják nekünk ezt a sok szépet, boldogságot. Mikor meglátta a polgármester mindezt, még a szája is tátva maradt a gyönyörűséges látványtól. Nagy sokára abbahagyatta a munkát és azt mondta, hogy máshol építik az utat.
Azóta nemcsak az öreg horgász jár az erdőbe és a Csiribiri-tóhoz, hanem a polgármester és a kisvároska lakói is. Minden évben megünneplik az erdő újjászületését. Ha nem hiszed el, kérdezd meg a papámat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr664412473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása