A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Balog Norman: Az erdő megmentői

2012.04.23. 19:43 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

Az erdő megmentői

Balog Norman (3. osztályos) meséje

Egyszer volt hol nem volt, hetedhét határon is túl állott egy kerek erdő. Az erdő szélén lakott családjával Stüszi vadász. A család ügyelt környezetük tisztaságára és nagy rendben tartották a házi állatokat. Barátságban voltak az erdő vadon élő állataival. Lakott ott őzike, nyúl, szarvas, vaddisznó, róka, borz. A fák odvai és a dús levelű fák sűrűje a madarak birodalma volt. Megbújt itt a csöpp ökörszem, fekete harkály, sólymok, sasok köröztek naphosszat a magasban. Az erdő közepén álló palotában az erdei manók éltek, akik az erdő tisztaságára ügyeltek. Télen lovas szánon, tavasztól túrakerékpáron érkeztek a kirándulók az erdő környékére. A turisták barangoltak az erdőben, madár lesen vettek részt, és élvezték a fenyves friss levegőjét.
Sajnos az egyik nap motorbiciklis suhancok dúlták fel az erdő nyugalmát. Útközben letelepedtek és elfogyasztották ételeiket. Szétdobált konzervdobozok, neylonok és kólás flakonok csúfították a fák alját. A kipufogógáz szinte megmérgezte a levegőt. Eldobált cigaretta csikkek hevertek az aljnövényzeten. Az erdő szennyezése láttán az erdei manók szörnyű haragra gerjedtek.
- Hé, emberek aki az erdőt szennyezi, az saját magát is mérgezi! – kiabálták a manók.


A motorosok gyorsan elinaltak mikor meghallották a Manók megjegyzését. A banda nem gondolt arra, hogy semmi hulladékot se hagyjanak maguk után. Miután távoztak, az erdő vadon élő állatai észrevették az eldobált hulladékokat. A konzerves dobozt egy elkóborolt  fiatal vadmalac  görgette, mígnem az orrára szorult.
- Úí, úí! - A kis jószág visítani kezdett.
Erre az erdei Manók a vadász segítségére siettek. Szerencsére a vadász is közelben tartózkodott, mivel a motorosok robajára ő is felfigyelt.
A manók elvezették Stüszi vadászt a hang irányába, ahol rátaláltak a szenvedő állatra, majd megszabadították a konzervesdoboztól.
Az eset láttán a manók úgy döntöttek, meg kell védeni az erdőt az ilyen szennyezésektől. Összefogtak és táblákat helyeztek ki az erdőbe vezető utakhoz, melyen ez állt: SZEMETET ELDOBNI TILOS!
Egy másikon :  VÉDD A TERMÉSZETET!
AKI AZ ERDŐT SZENNYEZI, AZ MAGÁT IS MÉRGEZI!
- Köszönjük kedves manók amiért ilyen segítőkészek vagytok! – a vadász és az erdőlakók mind hálásak voltak.
Ettől a naptól az erdei manók éberen figyelték az erdőbe érkezőket, hogy többször ilyen ne forduljon elő. A manók még ma is nagy boldogságban élnek, ha meg nem haltak!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr244469096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása