A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Nagy Lili: Napsugár és Csillagszem

2012.04.26. 19:14 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Napsugár és Csillagszem

Nagy Lili (3. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Üveghegyen is túl, élt egyszer egy király csodaszép üvegpalotájában. A királynak a legnagyobb kincse a szépséges leánya volt. El is nevezte őt Napsugárnak.
Napsugár alig töltötte be a 16. évét, egy napon elrabolta őt egy gonosz boszorkány. A katonák sehol sem találták Napsugarat. Nagy volt az üvegpalotában a szomorúság. A szomszéd királyfi, Csillagszem elhatározta, hogy a világ végéről is visszahozza Napsugarat. Kedvenc paripájával, Felhővel indult útnak. Sok megpróbáltatást kellett legyőznie. Két nap után egy hatalmas erdő szélére jutott. A kidöntött fák az útjukat állták. Szomorú szívvel nézte a királyfi a kihalt erdőt. Egyszer csak egy ősz öreg nénit pillantott meg. Megszólította és felajánlotta, hogy segít rendbe hozni az erdőt. Munkájáért cserébe egy sípot kapott. Ez egy olyan síp volt, melybe ha belefújt, akkor új életre kel a természet. Most is így történt, belefújt a sípba. Azzal egy szempillantás alatt a fák lombjai kizöldültek, állatok és madarak népesítették be ismét az erdőt.
Nemsokára elérte az Óperenciás-tengert. Látta, hogy a tenger vize nagyon szennyezett. A delfinek segítségért kiáltottak felé. A boszorkány a tenger lakóit is mag akarta ölni. Csillagszem belefújt a sípjába és a tenger vize ismét gyönyörű tisztává változott. A bálnák és a delfinek ismét boldogan lubickoltak benne.
Továbbmentek, mígnem egy sötét palotát pillantottak meg. A palotát egy tizenkétfejű sárkány őrizte. Csillagszem ismét belefújt a sípjába. Ekkor a sárkány és a boszorkány ereje elszállt. A kastély ajtaja kitárult és kirepült rajta egy fehér galamb. Tüstént visszaváltozott Napsugárrá.
A fiatalok rögvest egymásba szerettek és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Gyermekeik és a birodalom lakói mindig óvták és védték a környezetüket, a természetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr364475226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása