A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Székács Jázmin: Dani a szemtelen környezetvédő

2012.05.02. 19:32 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Dani a szemtelen környezetvédő

Székács Jázmin (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon szemtelen fiú, akit Daninak hívtak. Ez a fiú egy szép napból rettentő rossz napot teremtett magának. De hogy miért is? Mert mint mondtam nagyon szemtelen volt és felbuktatott egy nénit, de ez a néni nem egy közönséges néni volt, hanem egy boszorkány. Ezt Dani csak akkor tudta meg mikor a papájának mesélt a kinézetéről és a papája azt mondta, hogy ő a boszorkány. A kisfiú hazament és egész nap zokogott. Azon gondolkozott, hogy mit fog csinálni a boszorkány azért, mert ő felbuktatta. Egyszer eszébe jutott delfin barátja Bobi, és ezzel együtt az is, hogy az óceánt fogja lakhatatlanná tenni a boszorkány. Jaj ne! – gondolta magában mi lesz, ha az állatok köztük Bobi is veszélybe kerülhet? El is találta, hogy a boszorkány a vizet akarja szennyezni.
Másnapra már a vizet olaj borította. Elment hát a királyhoz hogy segítséget kérjen . A király szívesen segített Daninak rendbe hozni az óceánt .Teltek a hetek, hónapok mire kitisztították az óceánt . Igen ám, de a boszorkány újra és újra beborította az óceánba az olajt. A király és Dani pedig újra és újra takaríthatták ki az óceánt.

Már két éve dolgoztak az óceán végleges kitakarításán mikor elérkezett a tél. A víz befagyott és a munkát sajnos csak tavasszal vagy nyáron fojtathatták. De ők szerettek volna már most kész lenni a munkával. Vajon valaki tud rajtunk segíteni? - kiáltotta Dani. Egy mély hang vissza válaszolt : - Én szívesen segítek, ha tudok ! Ez Merlin az óceánban lakó sellő varázsló hangja volt. Dani és a királyfi ketten nagyon hangosan és szépen azt kérték a varázslótól, hogy jöjjön elő.  Egyszer egy hosszúszakállú öreg sellő bújt ki a jég alól: - Miben segíthetek? –kérdezte a varázsló. Szeretnénk télből nyarat teremteni. Az könnyű lesz – mondta Merlin. Legjobban az évszakokhoz értek. - Köszönjük! És egy- két perc múlva füllesztő meleg nyár lett. A munka újra elkezdődött. Három hónap múlva az óceán csillogott,villogott. Megérte ez a sok fáradozás!  – hangzott fel a két hang egyszerre. Mikor hirtelen az összes vízi állat ki ugrott a vízből, hogy megköszönje az életben maradást, a boszorkány jött az új adag olajjal. De Merlin lefagyasztotta a boszorkányt.
A király kivitte a boszorkányt a partra, hogy felébredjen hideg álmából. Abban a percben mikor a boszorkány felébredt, a király fogságba vetette, majd úgy döntött egész élete végéig kell a boszorkánynak védenie a környezetet. A király legjobb barátja Bobi és a tizenkét éves Dani lett. Dani később mikor már felnőtt állatvédőként dolgozott. De egy kis baj lett itt a mese végén, mert az én mesém is tovább tartott volna, ha meseírás közben az egér meg nem rágta volna az oldalt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr674484968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása