A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Berta Álmos: A kilenc legendája

2012.05.05. 19:18 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

A kilenc legendája

Berta Álmos (második osztályos) meséje

Üdvözlet kedves Barátaim! A nevem Berta Álmos, ha esetleg valaki még nem tudná, a Vörösmarty Iskolába járok Orosházán, a második osztályt járom éppen. Épp azon gondolkoztam mit írhatnék, mi legyen a mesém témája „Kis Polihisztor” versenyen, amikor eszembe jutott egy történet, amit a nagyapám mesélt el nekem. Megosztom most veletek…
Rég es-régen, ük- ük- ük nagyapáink idejében keringett egy történet kilenc vándorról, akik megmentették a Földet, de ne szaladjunk annyira előre, kezdjük az elején. A csodás lények idejében, amikor ember, tünde, törp és troll jól megfértek egymás mellett virágzott a világunk. A folyók vize kristály tiszta volt, a tavaszi szellő friss virágillattal borította be a falvakat. Az emberek boldogan éltek s a bolygónk meghálálta az emberi gondoskodást s bő terméssel viszonozta azt.
Sajnos mint minden jó, ez sem tartott sokáig. Történt ugyanis, hogy egy sötét nagyúr Bambuzár elhatározta véget vet ennek a szép világnak. Troll hadseregével faluról-falura járt, szeméttel borította be a házakat. Fekete szurokeső hullott a felhőkből, a folyók vize bűzös kén szagot árasztott, a kutakból forrásvíz helyett sűrű olaj csörgedezett. Az emberek, állatok a hegyekbe menekültek s kétségbeesetten vártak egy csodára.

Szerencsére nem kellet sokat várni. Az emberek király Arveta, végső elkeseredésében a tündéket, törpöket hívta segítségül Mindatirolba, a királyok városába. Kilenc vándor érkezett: két bátor tünde íjász, három törp úr, két aprófi és két lovag. Létrejött a szövetség, amely arra hivatott, hogy szembeszálljon a gonosz természetromboló Bambuzárral  és tisztaságot hozzon újra a világra. A kilenc vándor éles kard és bárd mellett hatalmas zsákokkal felszerelkezve útnak indult. Házról-házra jártak s lassan a szeméttenger, ami elárasztotta a városokat apadni kezdett. A zsákok csak teltek-teltek.

Bambuzár is figyelt, és éktelen haragra gerjedt, a sötét mágiát hívta segítségül: „ Váre-váre firevándusz kosz szemét, szenny és mocsok gyűljetek, sokasodjatok. Váre-váre firevándusz”! De hiába volt minden varázslat, düh és harag, Bamburák ereje megtört. A kilenc vándor megtörte a gonosz nagyúr hatalmát. A városok virágba borultak, a kutak vize újra tiszta lett, az emberek előbújtak a rejtekükből, újra öröm és boldogság költözött a szívekbe. a kilenc vándor története bejárta a világot, apáról- fiúra szállt a történet. Így meséltem el most én is nektek, legyen örök tanulság: vigyázzunk a Földünkre, mert csak egy van, óvjuk, bánjunk vele úgy, hogy még sokáig élhessünk rajta.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr144490501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása