A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Csizmadia Ádám: A jótevő manó

2012.05.06. 19:18 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

A jótevő manó

Csizmadia Ádám (3. osztályos) meséje

Történt egyszer a dzsungel közepében, ahol egy kedves csimpánz család élt. Boldogan ugrándoztak a majomcsemeték a liánokon, míg a szülők békésen figyelték őket.
Csimpi a legkisebb majomgyerek hatalmas zajt, és nyüzsgést vett észre a tisztás szélén. Alig merészelt kikukucskálni a fa legvastagabb ága mögül. Amit megpillantott az ijesztő volt. Nagyméretű favágógépek, és láncfűrészes emberek közeledtek az őserdő felé. Csimpi remegve rohant a szüleihez, és elmesélte, hogy mit látott. a hír hallatán összegyűltek a környék állatai, madarai, mert tudták, hogy veszélyben az életük. Az őserdő fáit ki akarják vágni, köztük az ő lakhelyüket is. A majomcsalád ura tudta, hogy  régi jó manóbarátját  meg kell keresnie, mert egyedül nem tudja megállítani a favágó hadsereget. Majom apa az öreg fa odvában megtalálta Minimanót.
- Kedves barátom, légy a segítségünkre! Szörnyű baj közeledik felénk. Tegyél csodát, és állítsd meg a favágókat!
Minimanó szippantott a friss levegőből, és már ott  is termett aq favágók előtt. Elmondta a varázsigét, és aranyport hintett rájuk. Abban a pillanatban megdermedtek. A manó így szólt hozzájuk:
- Kedves emberek, az erdőirtással a Föld tüdejét károsítjátok. Nektek is szükségetek van a tiszta, oxigéndús levegőre. Az erdők pusztulásának következményei kihatnak a víz körforgására, az éghajlatra, és a talajra. Ezen kívül számos állatfaj élőhelyét, és kipusztulását veszélyezteti az emberiség, ha nem állítja le a mértéktelen erdőirtást.
Csiribí-csiribá, gondoljátok át a tanításomat, és ha megértettétek a mondanivalómat, akkor hallgassatok a szívetekre! Véget ért a varázslat. Az erdő lakói izgatottan figyelték mi fog történni.
Ekkor a gépek visszafordultak, a favágók leállították a fűrészüket, és elindultak a városba.
Nagy öröm költözött az erdőlakók lelkébe. Mindenki visszaérkezett az otthonába. Csimpi újra felszabadultan ugrándozott egyik fáról a másikra, pihenésképp érett banánt majszolt. Tudták, hogy Minimanó mindig vigyázni fog rájuk, és segít, a veszély fenyegeti őket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr654491951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása