A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Hegedűs Dóra: A Tengerszem-tenger megmentése

2012.05.11. 20:30 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza vizek

A Tengerszem-tenger megmentése

Hegedűs Dóra (4. osztályos) meséje

Egyszer volt hol nem volt a tengerek legszélebbikén a Tengerszem- tengerben élt egy sellőlány akit Selinek hívtak.  A tenger mélye volt az otthona.  A gyönyörű kristálytiszta vízben nagyon sok tengeri állat talált menedéket. A csikóhalak, tengeri csillagok és medúzák lakta tengerfenéken élt Pali, a polip, Dini, a delfin is, akik Seli legjobb barátai voltak.
Zavartalan életüket egyik nap egy halászhajó kürtjének hangos zaja törte meg. A zajt követően hatalmas nagy robajra figyeltek fel a tenger lakói. Megállt a hajó. Egy sziklaszírt állította meg , léket ejtve a hajótest oldalán. A hajóból lassan szivárogni kezdett valami büdös, sötét anyag, amivel még az itt élők sem találkoztak. Ez az olaj volt. Seli vette észre először, hogy mi történt a hajóval. Rémülten úszott el barátaihoz a hírrel.
- Nem fogjátok elhinni mi történt! Egy hajó sziklának ütközött itt a közelben, és olaj kezdett el szivárogni belőle.
- Olaj?! -  döbbent meg Pali, a polip.
- Valamit tennünk kellene. Belegondolni sem merek, hogy mi fog történni a tengerünkkel. – válaszolta Dini.
A hajó kapitány miután észrevette, hogy micsoda bajt csinálta hajójával, megpróbált elmenekülni róla. Beleugrott a tengerbe és úszni kezdett kifelé a partra. Seli vezetésével közben a halak, delfinek, medúzák, polipok azon dolgoztak, hogy a hajón keletkezett lyukat betömjék valahogyan.
Nagyon nehéz feladatra vállalkoztak, a folyamatosan szivárgó olaj megnehezítette dolgukat. Hínárral és tengeri moszattal próbálták a lyukat eltüntetni. A kiszivárgó olaj nagy területet kezdett beborítani, megkeserítve a tengerben élők életét. Egész napos fárasztó munka után Seli végre fellélegzett.
- Sikerült a szivárgást megszüntetnünk! – kiáltotta boldogan a többieknek.
A polip, a delfin, a csikóhal és a többi tengeri állat örömtáncot kezdett el járni.
Időközben a parti őrség is megérkezett a léket kapott hajóhoz, fedélzetén az elfogott kapitánnyal. Megkezdték az úszó olajfoltokat begyűjteni. Csodálkozva vették észre, hogy a szivárgást valakinek sikerült elállítania. A hajót elkezdték a partra vontatni. A hajó kapitányát példás büntetéssel sújtották. Soha többé nem vezethet hajót. Feladatának pedig a tenger vizének megtisztítását határozták meg.
Hónapokba telt mire a tenger ismét ugyanúgy csillogott, mint a baleset előtt. A Tengerszem- tenger lakói összefogásának köszönhette, hogy újra szép tiszta lett.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr924503041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása