A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Hegedűs Márk: Erdei hősök

2012.05.20. 17:50 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Erdei hősök

Hegedűs Márk (2. osztályos) meséje


Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egy nagy kerek erdő.
Ebben az erdőben élt Sün Samu és Harkály Herold a két jó barát. Elhatározták, hogy meglátogatják közös barátjukat, Borz Bercit, aki az erdő szélén élt. Csendben mendegéltek az erdei úton. A bokrok és a fák között mindenhol az erdő aprócska lakói sürögtek-forogtak. Ahogy sétáltak egyre kijjebb az erdőből, úgy csendesedett el a környék. Hogy miért?
Az emberek nagyon sokat szemetelnek és hangoskodnak berregős gépekkel, egyre jobban zavarják az erdő lakóinak életét. Aki csak tehette másfelé vándorolt, sokan az erdő mélye felé vették az útjukat. Mások az erdőből is elköltöztek.
Herold ágról-ágra szállva követte barátját. Sün Samu egyszer csak megállt.
- Jaj, ez meg micsoda? Hogy került ide ez a sok limlom? Mi ez a rendetlenség? – forgolódott értetlenkedve Samu.
Barátja aggódva figyelt a föld felé.
- Mi történt veled Samu? Csak nincs valami baj? – kérdezte a harkály.
Amint lepillantott a földre rögtön meglátta mi barátja baja. A fa tövében régi rozsdás vödör, a bokrok mellet eldobált zacskók, dobozok és üres üvegek hevertek. A fák mögött ekkor megpillantották Borz Bercit aki már messziről integetett feléjük.
- Szia Berci! Képzeld egy nagy kupac szemetet láttunk az erdőben!
Herold és Samu a borzhoz lépett, aki előtt színes zsákok sorakoztak egymás mellet. Berci ugyanis vigyáz az erdő tisztaságára. Összeszedi a sok eldobált szemetet az erdőben és szét is válogatja őket.
- Tudjátok nem minden használhatatlan, ami annak látszik. Szétválogatva és újrahasznosítva még sok hasznos dolog készülhet belőlük. Ha nem szednénk, össze őket örökre itt maradnának. Az erdő tündére kért meg engem és még néhány barátomat, hogy tisztítsuk meg az erdőt az eldobált szeméttől. Időszakonként teherautóval jönnek és borítják le szemetüket itt az erdőben. Nem is tudják, hogy ezzel mennyi kárt okoznak az erdőnek.
A beszélgetést autó hangja zavarja meg.
- Látjátok erről beszéltem. Van kedvetek segíteni nekem? Ijesszük el ezeket a szemetelő embereket! – mondta a borz.
A földről összegyűjtötték a fenyőfa lehullott terméseit, a tobozokat. Elindultak lopakodva az autó felé. Samu és Berci a földről, Herold a levegőből indították tobozzápor akciójukat. A tobozeső megrémisztette az autók sofőrjeit és hanyatt homlok elmenekültek, még mielőtt tervüket végrehajthatták volna.
A toboz dobálás híre eljutott az erdő többi lakója fülébe, és hősként ünnepelték a harkályt, a sünt, és a borzot.
zóta senki sem mer szemetelni ebben az erdőben. Az újra csendes és tiszta erdőbe visszatértek az elmenekült állatok és azóta is háborítatlanul élnek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr254527798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása