A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Birkás Bianka: Meseország megmentője

2009.10.08. 16:08 | amimeseink | 3 komment

Címkék: mese orosháza sárkány

Meseország megmentője

Birkás Bianka (4. osztályos) meséje

Az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, talán még azon is túl, volt egy csodás ország, melynek neve: Meseország.
Meseország királya egy napon meghirdette, hogy két nap múlva gyönyörű bál lesz a királyi palotában. Erre a bálra meghívta az ország apraja-nagyját, egyszóval mindenkit. Legyen az jóságos mesehős, vagy gonosz boszorkány. A királyt mindenki bolondnak tartotta, mert attól féltek, hogy baj lesz abból, hogy ilyen sokféle tulajdonságú alak összetalálkozik egy bálon.
Eljött a nagy nap! Érkeztek a vendégek szebbnél szebb ruhákban. Ott volt mindenki: a királylány, a királyfi, a szegénylegény, a törpék, a varázsló, a lovag, a vándor, az ördög, a gonosz boszorkány és még a sárkány is megérkezett kis késéssel. Mindenki jól mulatott, csak azt nem vették észre, hogy a varázsló és a gonosz boszorkány összeveszett egymással. Mérgükben megváltoztatták az időjárást és a meleg nyári napsütésből hirtelen hideg, fagyos telet varázsoltak az országra. Egyetlen dolog oldhatta fel a varázslatot: egy álló napon keresztül melegen kellett tartani a palotát.
- De hogyan? - kérdezte a király.  - Még nem gyűjtöttünk elég tüzelőt, hiszen még csak nyár van!
- Uram, királyom! Tennünk kell valamit sürgősen, mert megvesz az isten hidege! - szólt közbe a szegénylegény, mert igen szakadt ruhában érkezett.
A király haza akarta küldeni a bálozókat, de észrevették, hogy a nagy hó eltorlaszolta a bejáratot, így senki ki sem tehette a lábát. Nagyon megrémültek, hogy mi lesz most velük.
Ekkor mindenki ijedtségére felkiáltott a sárkány:
- Majd én tüzet okádok, és ezzel melegen tudom tartani az egész palotát!
- Éljen! Hurrá! - kiáltották az emberek.
A sárkány nagyon elfáradt az egész napos, kitartó fűtés közben. De amit megígért, azt be is tartotta. Másnap mindenki boldogan hazatért az otthonába. Ezzel a varázsló és a boszorkány megtanulták, hogy semmi sem lehetetlen, csak akarni kell!
Így lett a sárkány Meseország megmentője. Ha nem hiszed, járj utána!

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr281436717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon gratulálunk! Kész meseíró lettél. Jól megfogalmaztad a történetet és a tanulság is benne van. Nagyon tetszik nekünk.
Nagyon jo mese!Teccik!az enyém is, olvasd el!
Egy sárkány hétköznapjai
Klassz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon ötletes kedves mese gratulálunk!!
süti beállítások módosítása