A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Zsurka Máté: A hős Ricsi

2011.05.28. 18:48 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

A hős Ricsi

Zsurka Máté (2. osztályos) meséje

Amikor tavasz beköszöntött az erdőbe, egy szép napra ébredtek az állatok. A mókus, a kisegér, a borz és az apró madarak, sőt még a nem rég született kis farkaskölyök, Ricsi, is elindultak, hogy köszöntsék a tavaszt.
Ricsi, a kis farkaskölyöknek szép volt a bundája és borzasztóan falánk módon evett. Ricsi napról napra nagyobb lett és szeretett az erdőben játszani a barátaival. Az erdő szép volt, tele látnivalóval és felfedeznivalóval. Ricsi kíváncsi volt és mindent meg akart ismerni. Hirtelen eljött a vadászat az erdőben. Sok puskával csapdával emberek érkeztek a közeli faluból. Sajnos Ricsi mamája is megsérült, aki sajnos el is pusztult. Ricsi egyedül maradt, és a barátai hiába vigasztalták szomorú volt a mamája miatt. Ahogy telt az idő, Ricsi gyorsan felcseperedett. Erős, bátor farkas lett belőle. Egyszer találkozott egy farkasfalkával, akik jó szívvel fogadták. Különösen egy Szépszemű nevezetű farkaslány tetszését nyerte el. Jó barátok lettek és idővel a barátságból szerelem lett. Nagyon boldogok voltak, vidáman fogócskáztak a bokrok között.
Egy nap nagy lármára lett figyelmes Ricsi.
- Tűz van! Tűz van!
Ezeket a kiáltásokat hallotta messziről, de akkorra már az erdő lángokban állt. A tűz egyre nagyobb lett, a füst fojtogató volt, a hőség pedig egyre elviselhetetlenebb. Ricsi és barátai a folyó felé menekültek. Gyorsan kellett szaladniuk, hogy átkelhessenek a folyó felett ívelő hídon. Ricsi bátor volt és nem törődve a veszéllyel, a hátán vitte át a kisebb állatokat a folyó egyik partjáról a másikra. Végül mindenki megmenekült. Ricsi hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot, amiből kiderült, hogy képes megvédeni az erdő állatait.
Ricsi mellett béke és nyugalom lett az erdőben. Ricsi és Szépszemű összeköltöztek és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr552939377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása