A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Gabnai Lívia: A megmentő királylány

2009.09.14. 16:16 | amimeseink | 6 komment

Címkék: mese orosháza királylány sárkány

A megmentő királylány

Gabnai Lívia (5. osztály) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, a Sehol világán is túl, élt egyszer egy nagyon gyáva királyfi. Az apja, aki egy hős lovag volt, nagyon sajnálta a fia hibáját. Azért, hogy egy kicsit megemberesedjen, elküldte szerencsét próbálni. A hatalmas üveghegy másik oldalán, a szomszédban élt egy királykisasszony is, aki viszont bátorságban a férfiakat is felülmúlta.

Ahogy ment, mendegélt a királyfi, egyre rosszabbra fordult az idő. A fiú fázni kezdett, és a hideg elől egy barlangba menekült. Ám éjfélkor hazajött a barlang rettenetes ura, a 15 fejű sárkány. Elordította magát, és rettenetes, erdőrengető hangjával felébresztette az éppen alvó királyfit, aki rögtön sikítozni kezdett.

Ezt még a hegy másik oldalán lakó királylány is meghallotta, és egyből tudta, hogy cselekednie kell. Mire a királylány odaért a barlanghoz, addigra a sárkány már megláncolta a királyfit és majdnem minden ruháját letépte róla. Amikor a királyfi meglátta a királylányt, rögtön beleszeretett. El is szégyellte magát, hogy egy lánynak kell őt megmentenie. A királylány is ezt mondta magában: „Nekem kell egy férfit megmentenem?”

A királylány megvárta, hogy a sárkány ismét elmenjen hazulról. Ekkor besurrant a barlangba, és eloldotta a királyfi láncait. Ekkor a királyfi rögvest haza akart menni, de a királylány még ki akarta deríteni, hogy  a országában lévő szegénység is a sárkány miatt van-e. Ezért elkezdték követni a sárkány nyomait, melyek akkorák voltak, mint az Óperenciás-tenger fele. Egy teljes hétig követték a nyomokat, míg végül ráakadtak a Szélre, kikötve egy oszlophoz. Rögtön elvágták a köteleket, amelyekkel a Szelet kikötötték. Ezután a sárkányt közös erővel egy barlangba zárták, majd a Szél hátán visszarepültek a királykisasszony immár gazdag és vidám országába, ahol nagy lakodalmat csaptak. A királyfi megígérte a királylánynak hogy soha többé nem fog gyáván viselkedni. Máig is élnek, ha meg nem haltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr191381414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó mese Nekem tetszett :-) :D :)
Nekem nagyon tetszik a mese és remélem hogy még fogsz írni ilyen jókat.
sikítozik a királyfi?
egyébként tetszika mese
@Founder66: Köszönöm szépen örülök ,hogy tetszett.
@ronaldo96: köszönöm és nagyon igyekszem a folytatását már tervezem.
@kito3000: köszönöm azért sikított mert egy gyáva királyfi volt amúgy ez is vicc volt benne.
süti beállítások módosítása