A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Rózsa Boglárka: A nagy küldetés

2009.11.21. 12:27 | amimeseink | 2 komment

Címkék: mese erdő orosháza sárkány

A nagy küldetés

Rózsa Boglárka (6. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy erdő. Ebben az erdőben élt egy öreganyó, de nem csak ám egyedül, vele élt Farkas Marci, a sánta farkas és Nyúl Rudi, a piros szemű nyuszi is. Gondolom azt hiszitek, hogy milyen unalmas is lehetett nekik ott, de a látszat csal. Egész nap küldetéseket és rejtvényeket oldottak meg, sőt, bajba jutott állatokon is segítettek. Az erdő mellett egy tenger volt, a tenger közepén a gonosz sárkánynak, Ábrahámnak a vára állt. Arra senki sem mert menni. Az erdőben még ott élt Dínom-dánom király, szépséges szép lányával, Lillával.
Egyik nap a sánta farkas és a pirosszemű nyuszi éppen pingpongoztak, amikor a nagyanyó karórája csipogni kezdett, ami azt jelentette: KÜLDETÉS A KÖZELBEN! A nagyanyó felkapta a cipőjét, a kocsikulcsot és már indult is. A nyuszi és a farkas alig bírták a gyors tempót. A ház melletti parkolóhoz mentek. A nagyanyó kiparkolt a piros Mercédeszével, beült a farkas és a nyúl, és már indultak is. Kiderült útközben, hogy a sárkány várához kell menniük. Farkas Marci és Nyúl Rudi nagyot nyeltek. Az öreganyó megnyomott egy nagy fekete gombot a kocsiban, és a Mercédesz hirtelen helikopterré változott. Csakúgy szelte az eget. Átrepültek a tengeren egészen addig a szigetig, ahol Ábrahám vára állt.
A sárkány éppen nem volt otthon. Nagy meglepetésükre Jónás herceget és Lillát találták ott, akik be voltak zárva. Ábrahám szolgája, Rigolya, a gonosz törpe vigyázott rájuk, hogy meg ne szökjenek. De ez egyébként is képtelenség lett volna, mert Ábrahám erősen megbilincselte őket. Farkas Marci és Nyúl Rudi egy óriási kincsesládába bújtak el, míg a nagyanyó legyőzte Rigolyát és kiszabadította Lillát és a herceget. Annyira megörültek a szabadulásnak, hogy Ábrahámról meg is feledkeztek.
Egy óra elteltével azonban hazaért a sárkány és nagyon mérges lett. A nagyanyó és Jónás szembeszálltak Ábrahámmal. De a bőre kemény volt, ezért a kard nem használt, a nyílvessző lepattant róla. Végül Jónás rájött a nagy megoldásra: bemászott a sárkány szájába. De ne féljetek, nem történt baja! Igaz a kardja elgörbült, az íja eltörött, de volt egy jóságlötty a dzsekije zsebébe, azt kiöntötte a sárkány szájába. Képzeljétek, ettől azon nyomban jó lett a sárkány! Hej-hej! Lett öröm és vigasság, amikor a sárkány megváltozott! Most már mindenki hazamehetett.
Két napra rá kinézett a nagyanyó a kis kék postaládájára. Talált benne egy hófehér borítékot vörös szegéllyel, és egy vörös rózsával. A farkas és a nyuszi is ott voltak, és sürgették a nagyanyót, hogy bontsa ki. Egy levél volt benne, amin ez állt:

MEGHÍVÓ
EZENNEL MEGHÍVOM NAGYANYÓT, FARKAS MARCIT ÉS NYÚL RUDIT A LAKODALMUNKBA, AMI HOLNAP LESZ!


Jónás herceg

A nagyanyó nagyon örült. Azon gondolkodott, hogy vajon Jónás kit vesz el feleségül.
Másnap reggel felvette a szép ünneplő ruháját és Farkas Marcival és Nyúl Rudival a piros Mercédeszhez siettek. Jónás herceg palotája nem volt messze, hamar odaértek.
Nagy volt a mulatság a királyi palotában. Ott volt az ács, a szakács, a kőmíves, meg a kovács, a varró, a holló, a tanító és persze az öreganyó. Jónás Lillával, Dinom-dánom király lányával házasodott össze. Tíz nap tíz éjjel tartott a mulatság.
Az erdőbe is beköszöntött a békesség. Ábrahám a téli hideg időszakban tűzokádásával  segített tüzet gyújtani, az öreganyó, a farkas és a nyuszi pedig továbbra is boldogan élték életüket. Rigolya, a kis gonosz törpe pedig Lilla és Jónás herceg várában raboskodott.
Aki nem hiszi, menjen el oda, és kérdezze meg Ábrahámot, Jónást vagy bárki mást a történet szereplői közül!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr541541530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remek kis mese, csak nem tudom eldönteni kiírta, Rózsa Judit, vagy Rózsa Boglárka?
Rózsa Boglárka a mese szerzője, én rontottam el. Bocsi, kijavítottam...
süti beállítások módosítása