A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Nagy Dominika: Egy kiskutya története

2011.01.23. 09:49 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

Egy kiskutya története

Nagy Dominika (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy öreg néni és neki egy gyönyörű kiskutyája. Nagyon szerették egymást.
Ám egy napon a néni meghalt, és a kiskutya magányos lett. Az örökösök odaadták egy tanyára, hogy vigyázzon a házra. Itt a kiskutya nagyon egyedül volt, ezért egy napon megszökött. Ment, ment és egyszer egy olyan házhoz ért, ahol sok ember volt az udvaron. Észrevették a kiskutyát, behívták és játszani kezdtek vele. Örült a kutya az új otthonnak, hiszen nem volt többé magányos. Egyik nap el akart menni az egyik új gazdája után, és elütötte egy autó. Az emberek nem tudták, mit tegyenek vele, így felhívták az állatvédőket. Az állatvédők elvitték. Gazdái sokat érdeklődtek felőle, megtudták, hogy a kutyust megműtötték, mert több helyen eltört a lába. Nemsokára jobban lett a kiskutya és elmehettek meglátogatni. Ekkor elmondták az állatvédőknek, hogy ők nem igazi gazdái a kutyának, de szeretnék örökbe fogadni. Ez nem volt lehetséges, mert előkerültek az igazi tulajdonosok, és megígérték, hogy a jövőben jobban vigyáznak majd rá, többet foglalkoznak majd vele.
A kutya megmentői megnyugodtak, hogy a tanyán a régi gazdáknál jó helye lesz kis védencüknek. Boldogan éltek hát együtt, míg meg nem haltak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr772606471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása