A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Pindur Cintia: Panni és Anna története

2012.05.07. 19:08 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Panni és Anna története

Pindur Cintia (4. osztályos) meséje

Panni és Anna kint játszottak a réten. Fogócskáztak, futkároztak, bújócskáztak és mindent csináltak, amit csak két jó barát játszhat. Futás közben a lányok beszélgettek, énekeltek. Ám ekkor Anna hirtelen megbotlott egy kőben, amit korábban nem vett észre, mert a háta mögött lévő Pannira figyelt. A lány hirtelen hatalmasat kiáltott.
- Áááááá! Segíts Panni!
De a másik lány nem hallotta meg, mert még messzebb volt. Anna beleesett a mező közepén lévő tóba. De még milyen tóba! Koszos, rossz szagú, szemetes, zöld, olajos tóba. Panni meglátta Annát és kihúzta kis barátnőjét. Mikor a két lány hazament, ijedten mesélték a történteket az édesanyjuknak. Másnap Anna lázas volt és testét kiütések borították. Édesanyja azonnal orvost hívott, aki megállapította, hogy Anna súlyos fertőzést kapott.
Mi lehet ennek az oka? Hosszas gondolkodás után az édesanyának eszébe jutott, amit a lányok meséltek a szennyezett vízről.
Másnap a szülők a gyerekekkel kimentek a szennyezett tóhoz. Anna megszólalt:
- Panni, nézd mennyi elpusztult hal van a víz felszínén!
- Igazad van. Tennünk kell valamit!
Annának jó ötlete támadt.
- Mit szólnál, ha létrehoznánk egy klubot, melynek az lesz a neve, hogy Védd a természeted!
Panni ezt jó ötletnek tartotta. Elhatározták, hogy szelektívgyűjtő konténereket helyeznek el minél több helyen a városban is. Napról-napra, fokozatosan kezdtek el a városlakók figyelni a környezetükre.
Eközben Anna és Panni felcseperedtek és egész életüket annak szentelték, hogy megvédjék a Földünket és a veszélyeztetett állatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr154494679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása