A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Nedreu Péter: A vándor pálcája

2009.10.11. 17:29 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza vándor

A vándor pálcája

Nedreu Péter (4. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy vándor. Útközben, ahogy vándorolt, egyszer csak talált egy pálcát. Gondolta, hogy jó lesz ez még valamire, hát felvette, és azzal folytatta az útját. Mendegélt tovább, amíg oda nem ért egy folyóhoz. Azt gondolta, úszik egyet.
Miközben ő a vízben fürdött, hát azt látja, hogy megjelenik az ördög, és ellopja a pálcáját. Szalad ki a vándor a vízből hogy elkapja az ördögöt! Utol is érte a tolvajt, de az nem akarta neki visszaadni a pálcáját, csak ha három próbáját kiállja.
- Csak akkor adom vissza a pálcádat, ha megmászod az Üveghegyet, legyőzöd a sárkányt, és leszeded nekem az aranyalmát a király kertjéből – mondta az ördög.
A vándor először az Üveghegyet próbálta megmászni, de mindig lecsúszott a lába, és visszapottyant a hegy lábához. Harmadjára aztán nagy nehezen csak sikerült feljutnia a tetejére. Ezután következett a harc a sárkánnyal. A vándor megdobta a sárkány lábát egy kővel, mire a sárkány eldőlt. A vándor ezután elment a király kertjébe leszedni az aranyalmát. Átmászott a falon, és kihozta az almát anélkül, hogy az őrség észrevette volna.
Azonban ekkor gondolt egyet: miért kellene nekem ezt a drágaságot annak a tolvajnak adnom? Kicserélte hát egy sárga almára, és azt adta az ördögnek.
Az ördög visszaadta a pálcát a vándornak és elment haza, a vulkánjába. A vándornak nem csak egy pálcája lett, hanem egy aranyalmája is. Ha az ördög a pálcát vissza nem adja, az én mesém is tovább tartott volna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr531442947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása