A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Petrilla Brigitta: Csibészke

2009.11.05. 18:23 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza legkisebb fiú

Csibészke

Petrilla Brigitta (2. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falu az erdő szélén. Ebben a faluban élt Gyalu Gyula asztalosmester három fiával. Két fiát már kiházasította, a legkisebb fia, Csibészke még otthon lakott.
Csibészke csintalan gyerek volt. Egy nap édesapja a vásárból hozott neki kakast, kutyát és cicát. Nagyon megörült az állatoknak, mert a csibészség járt megint az eszében. Nem véletlen, hisz Csibészke volt a neve.
Másnap ásott egy nagy gödröt. Friss morzsával csalogatta a kakast a gödör felé, míg bele nem esett a tarajos. Nagyot kacagott a fiú. Az ebédből megmaradt csontra madzagot kötött, és azzal csábította el a kutyust az óljától, míg nem ő is beleesett a gödörbe. Ismét jót nevetett Csibészke.
A cicát egérkével csalta a csapdába. Hasát fogva hahotázott. Ám az állatok összefogtak! A kutya hátára mászott a cicus, cica hátára a kakas és onnan kirepült. Hozott egy hosszú kötelet, melyen a két cimborája ki tudott mászni. A kötelet ezután kikötötték két fához.
Csibészke, miután befejezte a hahotázást, elindult megnézni a három állatot. Nem vette észre a kötelet, így az árokba esett. Könyörgött a kakasnak, kutyusnak, cicusnak hogy a kötelet engedjék le.
- Addig nem, míg meg nem ígéred, hogy több csibészséget többé nem teszel!
Megígérte, és be is tartotta. Saját kárán okulva becsületes ember lett belőle, e mondást örökre megjegyezte: Aki másnak vermet ás, maga esik bele!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr811503088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása