A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Gellény Kata: Erdei mese

2010.11.23. 19:06 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

Erdei mese

Gellény Kata (6. osztályos) meséje

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki a nagymamájával élt a Kerek erdő közepén egy kicsi házikóban. A kislányt Piroskának hívták. Egy nap rájött, hogy ért az állatok nyelvén.
Meleg nyári délután volt. Házacskájuk előtt játszadozott Piroska újdonsült barátjával, a kis rókával. Amikor meghallotta, hogy az erdőben vékony kis hangon valaki segítséget kér. A kis róka ránézet Piroskára és látta rajta, hogy hallotta a segítségkérést.
Most először szólt hozzá: - Hallottad Piroska?
Piroska döbbenten válaszolt neki.
- Piroska, biztos azért érted az állatok nyelvét, mert az erdő bízik benned.
- Keressük meg a bajba jutottat! - mondta a róka. Mentek a hang után és rátaláltak egy kicsi őzgidára, akinek a lába egy fém hurokba akadt.
Mind a hárman meg voltak ijedve, mert nem tudták, hogy az ő kis erdejükben orvvadászok jártak. (Az orvvadászok engedély nélkül és kegyetlenül gyűjtik be az állatokat.)
Megnyugtatták az őzikét, hogy mindjárt segíteni fognak rajta. Hazaszaladtak a nagymamához, hogy elmondják mi történt. Ő mindjárt tudta, hogy a jó barátjuk az erdész biztosan tud segíteni.
Piroska és a kis róka tovább sietett az erdészhez, aki velük ment az erdőbe megmenteni a bajbajutott őzikét. Kiszabadították óvatosan a lábát és hazavitték a nagymamához. Ő minden receptet ismert a beteg állatok gyógyításához. Sínbe tette a kicsi lábát, Piroska pedig tejet melegített neki és megitatta.
Ezután, mikor mindenki megnyugodott azon törték a fejüket, hogy lehetne az orvvadászokat elkapni, hogy méltó büntetésüket megkaphassák.
Az erdésznek támadt az az ötlete, hogy saját csapdájukat állítsák fel nekik.
Nagymamával süttettek finom mézeskalácsot és kirakták az erdőbe egy rejtett csapdába.
A mézeskalácsnak senki nem tud ellenállni!
Hamar beesteledett, így hát hazamentek. Piroska és a kis róka alig várták, hogy végre reggel legyen és megnézhessék a csapdát.
Másnap izgatottan indultak az erdőbe és nagy meglepetésükre nem orvvadászokkal találkoztak, hanem egy gonosz kobolddal, aki ült a csapda közepén és majszolta a mézeskalácsot. A kobold sírva mesélte, hogy a többi kobold elzavarta őt a gonoszsága miatt és ő így akart barátokat erőszakkal szerezni.
Piroska elmagyarázta neki, hogy nem bántani, hanem segíteni és védeni kell az erdei állatokat. Így sokkal könnyebben fog barátokat találni magának.
A kobold megértette és megígérte, hogy ezentúl így fog tenni. Piroska lett az első igaz barátja. A többi állat is kis idővel elfogadta a koboldot és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr552468568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása