A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Arany Csenge: Delfinkaland

2011.04.27. 19:31 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza segít

Delfinkaland

Arany Csenge (2. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, azaz dehogy is túl, hanem éppen az Óperenciás-tengerben élt egy delfincsapat. A csapatnak tagja volt egy Nelli nevű delfin. Nellinek tavasszal kicsinye született, akit Tominak nevezett el. A delfincsapat boldogan szelte a tenger habjait. Ha hajót láttak, versenyt úsztak vele. A kis Tomi nagyon kíváncsi volt. Anyukája mindig nagyon féltette őt, de továbbra is közel ment a hajókhoz.
Egyik nap feltűnt a láthatáron egy halászhajó, és Tomi túl közel merészkedett hozzá. Egyszer csak belegabalyodott a hálóba. A többi delfin próbálta kiszabadítani, de nem sikerült. A halászok felhúzták a hálót a fedélzetre, és nagyon megörültek, hogy ilyen szép delfint sikerült kifogniuk.
Úgy tervezték, hogy jó pénzért eladják a delfináriumnak. A delfincsapat szomorúan követte a hajót, de hiába úsztak nagyon gyorsan, a hajó eltűnt a szemük elől. Tomi hamarosan a delfináriumba került, hogy különböző mutatványokra idomítsák be. Szomorúan úszkált a tengerhez képest pici medencéjében. Egy nap a városból egy osztály érkezett megnézni a delfinbemutatót. A három jó barát, Samu, Panni és Zsuzsi rögtön észrevette az egyik medencében a magányosan úszkáló kisdelfint.
Kérdezték a gondozóktól, hogy miért van egyedül? – Még csak most fogták ki a tengerből. – felelte az egyik gondozó.
- Olyan szomorú! – mondta Panni.
- Biztosan hiányzik az anyukája. – hagyta rá Samu.
A gyerekek törték a fejüket, hogyan tudnának segíteni rajta, de semmi nem jutott az eszükbe. Másnap lementek a tengerpartra, hogy összeszedjék a szemetet, amit mások szerteszét szórtak a homokban. Már éppen végeztek volna, amikor megjelent előttük egy tündér.
Csodaszép szőke haja volt, a fején ékköves korona ragyogott. A ruhája égszínkék, telis-tele szórva fénylő csillagokkal. A tündér így szólt hozzájuk:
- Amiért ilyen szépen rendbe tettétek a tengerpartot, egy kívánságotokat teljesítem!
A gyerekek nagyon megörültek ennek a váratlan lehetőségnek. Szinte egyszerre kérték:
- Szabadítsd ki a kisdelfint, hogy újra a családjával lehessen!
A következő pillanatban Tomi az anyukája mellett úszkált a tengerben. Nelli, az édesanyja azt sem tudta hová legyen örömében. Úgy gondolta, sosem látja többé a kicsinyét. Boldogan simogatta meg uszonyával Tomit. Ekkor megjelent a tündér, és a kisdelfin lelkére kötötte, máskor ne merészkedjen annyira közel a hajókhoz, mert megint bajba kerülhet. Tomi ezt megígérte neki.
Ekkor a tündér varázslatos módon eltűnt. Az egész csapat nagyon boldog volt, de a hajókat most már csak távolról követték. A városban sokáig beszéltek a kisdelfin rejtélyes eltűnéséről, de a teljes igazságot persze csak a három jó barát tudta, Samu, Zsuzsi és Panni.
A következő hónapban hajókiránduláson vettek részt. Érdeklődve figyelték a delfineket, remélve, hogy még egyszer megpillanthatják a kisdelfint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr22860141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása