A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Rési Dóra: Az elvarázsolt királylányok

2011.05.06. 06:01 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

Az elvarázsolt királylányok

Rési Dóra (3. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy nagyon gazdag, de nagyon szomorú király. Sok kincse, hatalmas birodalma volt, de mindig szomorkodott, mert egyedül élt. Három csodaszép lányát a szépségükre irigy boszorkány elvarázsolta.
Kereste lányait a király, bejárta az egész világot, de nem találta meg őket. A király megfáradt, megöregedett, a felesége belehalt a nagy szomorúságba.
Azt gondolta a király, valakire csak örökül kell hagynia a birodalmát: kihirdette, hogy annak adja a királyságát, aki visszahozza a lányait. Próbálkoztak királyok, vitézek, mindenféle rendű-rangú emberek, vissza se tértek, vagy sikertelenül jártak. Már majd belehalt a király a szomorúságba, mikor messzi földről három királyfi érkezett, hogy megkeresse a lányokat. A király csak annyit tudott, hogy mindhárom lánya valamilyen fekete-fehér állattá vált, és távoli vidéken élnek –ha még élnek egyáltalán. A három királyfi úgy döntött, együtt indulnak útnak. Mentek, mendegéltek, beértek egy erdőbe, s találkoztak egy gyíkkal. A gyík megszólította őket:
- Kedves királyfik, mi szél hozott erre titeket? Napok óta nem ittam, nem ettem. Segítsetek rajtam!
A királyfik ellátták minden jóval a gyíkot. Közben elmesélték miért jöttek.
- Látom jószívűek vagytok. Nehéz feladat áll előttetek. Ígérjétek meg, hogy óvni fogjátok az állatokat! - A királyfik megígérték.
A gyík csapott egyet a farkával, mire hatalmas repülő csodasárkánnyá vált.
- Üljetek a hátamra és kapaszkodjatok!
Hipp –hopp egykettőre Kínába értek.
A sárkány útközben elmesélte a királyfiknak, hogy él még néhány panda Kína bambuszerdeiben. Az emberek kivágják a bambuszerdőt, ezért egyre kevesebb élelem jut nekik. A királyfik aggódtak, hogy megtalálják-e a királylányt. Mikor a pandákhoz értek, kiabálták a királylányok nevét:- Paula, Karolina, Gitta!
Az egyik panda közelebb jött hozzájuk. A sárkány ráfújt, s a panda Paulává változott. Felültek együtt a sárkány hátára. Paula útközben elmesélte, hogy annyit tud testvéréről, hogy az óceánban él. Repültek tovább az óceán felett, amíg egy csapat kardszárnyú delfinnel nem találkoztak. Megörültek a hatalmas fekete-fehér delfineknek. Lekiabálták a két lány nevét, mire az egyik delfin olyan magasra ugrott ki a vízből, hogy elkapta a sárkány farka végét. Baj nem lett belőle, mert a delfin Karolinává változott. Nagy örömmel üdvözölték egymást. Karolina elmesélte, hogy csodálatos az óceán élővilága. Szerette a vizet, de sok veszélynek volt kitéve. Karolina delfinként félt a rá vadászó emberektől, és a hatalmas hajóktól. Amikor a testvéréről kérdezték elmondta, hogy sokszor repültek el felette madarak, akik egy elvarázsolt királylányról meséltek. Ahogy Afrika felett repültek, találkoztak egy csapat gólyával. Odakiáltottak nekik:
- Gitta, itt vagy?
Az egyik gólya kivált a csapatból és odarepült hozzájuk. Ahogy hozzáért a sárkányhoz, átváltozott Gittává. Megörültek egymásnak, s azonnal haza indultak.
Gitta útközben elmesélte, hogy csodálatos volt repülni, de sok társa elpusztult a vándorút alatt. Gyorsan hazaértek. Az öreg király nagyon boldog volt, mikor meglátta lányait.  Ahogy ígérte,  a királyfiknak adta a lányokat feleségül, s a birodalmát is elosztotta köztük.
A fiatalok megbeszélték, hogy a birodalom negyedéből egy állatvédelmi területet hoznak létre. A boszorkát, aki elvarázsolta a lányokat, a király megkerestette, a sárkány elvette a varázserejét. A király megparancsolta a boszorkánynak, hogy hátralévő életében kötelessége az állatokat gondozni. A királyi család boldogan élt amíg meg nem halt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr882881408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása