A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Ángyán Ivett: Tűz az erdőben

2012.04.04. 16:00 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

Tűz az erdőben

Ángyán Ivett (3. osztályos) meséje

Volt egyszer egy erdő, ami tele volt bükkfákkal, margarétákkal, gyümölcsbokrokkal, nárciszokkal és még nagyon sok fajta növényekkel. Állatok is laktak itt: szarvasok, vaddisznók, mókusok, medvék és még vadnyulak, őzek, fácánok, vakond, sün és még sorolhatnám őket. Volt köztük egy nagyon huncut kis mókus. A neve Vilmos, a barátai és a szülei csak Vilinek hívták. Nagyon huncut, de figyelmes volt, ezért nagyon szerették.
Klaudia és a barátnője Eszter a szüleikkel az erdőben kirándultak. A két lány a virágszedés közben eltévedt. A szülők keresték őket, a gyerekek pedig a szüleiket. Vili megtalálta őket és megsajnálta a két lányt. Megkérdezte tőlük:
- Lányok, ti egyedül vagytok az erdőben?
- Nem a szüleinkkel érkeztünk- válaszolta Klaudia.
- Hol vannak a szüleitek? – kíváncsiskodott tovább Vili.
- Nem tudjuk. Eltévedtünk és most nagyon fázunk és félünk.
- Táborozzunk le itt! – javasolta Vili.
Letáboroztak, tüzet raktak, elkezdtek beszélgetni. Miután jóllaktak, lefeküdtek, de a tüzet úgy hagyták. Felelőtlenek voltak, miattuk kigyulladt az erdő. A szülők látták a tüzet és még jobban megijedtek. A lányok felébredtek és látták, hogy ég az erdő. Vili ismert egy tündért, Csingiling volt a neve. Segítségül hívta. A tündér nemsokára megérkezett és bemutatkozott a két lánynak, majd hozzálátott a munkához. Csingiling segítségül hívta tündérbarátait és varázslattal közösen eloltották a tüzet. A lányok megnyugodtak. Felszállt Csingiling és meglátta a gyerekek szüleit. Klaudia és Eszter nagyon megörültek a szüleiknek és megölelték egymást. Csingiling felelősségre vonta a lányokat, hogy lehettek olyan felelőtlenek, hogy nem oltották el a tüzet, hiszen nagyobb baj is történhetett volna.
Megköszönték a segítséget és megígérték, hogy többet nem fognak játszani a tűzzel. Rájöttek,  hogy az állatok is bajba kerülhettek volna, hiszen ha leég az erdő, akkor elvesztik az otthonukat, nem lesz mit enniük és nem tudnak elbújni, ha veszély leselkedik rájuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr284361810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása