A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Vas Boglárka: Napsugárország

2009.09.20. 17:53 | amimeseink | 4 komment

Címkék: mese orosháza királylány vándor

Napsugárország

Vas Boglárka (2. osztály) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, volt egy ország, ahol állandóan sütött a nap.

Ott élt, éldegélt egy meseszép királykisasszony, aki gyönyörű volt és mindig mosolygott. A királyi udvar folyton a kedvében járt. Nem véletlenül volt ez így, mert ha a királykisasszonynak véletlenül rossz kedve támadt, a napocskát csúnya sötét felhők takarták el. De ha még sírt is, akkor az égből eső zúdult rájuk. A királylányt egy percre sem hagyták magára, minden léptét őrizték, lesték minden gondolatát, hogy jókedvű legyen, s így a napocska minden ember arcát lágyan simogathassa.

A csodaszép királylány hírét, a kerek világon mindenki hallotta. Még a gonosz ördögök országában élők is. Az ördögök királya parancsba adta alattvalóinak, hogy a Napsugár Királykisasszonyt hozzák el neki.

Egy verőfényes napon ördög csapat szállta meg Napsugárországot és a királykisasszony elrabolták. A leány ettől a perctől kezdve zokogott. Országát ború takarta be és minden egyes könnycsepp esőt zúdított az ott élőkre. Szomorúságban telt, múlt az idő... Az emberek bánatosan várták a csodát.

Egyszer csak egy vándor érkezett az országba, aki meglepetten kérdezte az embereket, hogy Napsugár országban miért nincs napsütés? Amikor megtudta, hogy mi is történt, ígéretet tett, hogy kiszabadítja a királykisasszonyt. Elindult hát, hogy megmentse a Napsugárország leányát. A fiú fiatal volt és erős. Hosszú utat tett meg, míg Ördögországba megérkezett. Mivel az ördögök nem engedtek volna idegenként a várukba, ördögi maskarába bújt. Így már könnyen az Ördög király közelébe jutott. A vándor, ördögi észjárással a király első ördög alattvalója lett. Az első ördögi pillanatban magához vette a kulcsokat és kiszabadította fogságából a síró királykisasszonyt. Ezután a legény kibújt ördögi jelmezéből, amire ráhullott a királylány könnye és az abban a pillanatban hatfogatos hintóvá változott. Ez hazarepítette őket, ahol már száz ágra sütött megint az aranyló napocska. Ettől a naptól fogva mindenki újra mosolygott az országban és boldogan éltek tovább az emberek.

Mígnem egy verőfényes délutánon mindenfelől muzsikaszó hallatszott. Akkora lakodalmat csaptak, merthogy mondanom sem kell, a vándor elnyerte jutalmát, a királykisasszony kezét, s feleségül vette a leányt s a táncot még ma is járják. Légy Te is a vendégük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr141394957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon ügyes vagy, olyan mesét írtál, amit öröm volt olvasni! Vártam a folytatást, érdekelt mi lesz a befejezés!:)
Tetszett a meséd! Szerintem Te is egy királylány vagy!:)
Jól éreztem magam ezen az oldalon. Színes mesevilágba csöppentem. :)Tetszettek a mesék, izgalmasak a történetek.Máskor is benézek ide.
Nagyon szép a mese! Írj máskor is ilyen szépet.
süti beállítások módosítása