A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Benkő Anett: A három királylány

2009.10.16. 19:33 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza királylány

A három királylány

Benkő Anett (4. osztályos) meséje

Valahol Óperenciás tengeren is túl, állt egyszer egy kastély, élt benne három királylány. Sohasem járt feléjük egy udvarló sem, pedig a legkisebb leány, Petra gyönyörű volt. A másik kettő, Marika és Betti nagyon, de nagyon csúnyák voltak.
Egy nap egy derék lovag érkezett a kastélyba. Éppen feleséget keresett magának, de nagyon keserűen jött ki, amikor meglátta Marikát és Bettit. Petra nagyon szomorú volt, mert őt be sem mutatták a lovagnak. Elhatározta, hogy már pedig ő meg fogja keresni azt a lovagot.
Másnap neki is kezdett a keresésnek. Erdőkön-mezőkön keresztül kóborolt, bejárta az egész környéket. A testvérei nem foglalkoztak vele, hagyták hagy menjen ha akar. Ők csak tömték magukba a csokoládét, és más sem érdekelte őket csak az öltözködés.
Petra eközben sárkányokkal harcolt és vándorokkal osztotta meg ételét. A bársony ruhája és az arany cipője hamar tönkrement. Egy nap azonban rámosolygott a szerencse: a sűrű erdőben rátalált a lovagra. Azonnal egymásba szerettek és nemsokára össze is házasodtak. A két testvére azóta is irigyli Petrát. Ha nem hiszed, járj utána!

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr621454749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása