A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Dinnyés Diána: A vándor segítsége

2009.10.19. 17:16 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza királylány

A vándor segítsége

Dinnyés Diána (4. osztályos) meséje

Volt egyszer egy nagyon jószívű királylány. Csak egyetlen hibája volt: egy nagy púppal született.
Ezért nagyon szomorú volt, és elbujdokolt. Ment mendegélt, és találkozott az ördöggel. Az ördög látta, hogy mi a baja a lánynak, ezért ezt ajánlotta neki:
- Gyere velem a pokolba, és ha ott nekem hét napig dolgozol, akkor segítek rajtad!
A királylány elment vele a pokolba, és mindent megcsinált, amit az ördög mondott: főzött, mosott, takarított neki. De sajnos az ördög becsapta, és ahogy letelt a hét nap, nem segített rajta. Tovább vándorolt hát, és találkozott a sárkánnyal. Az is elhívta magával. Ott sem járt jobban, mint az ördögnél.
Ment, mendegélt, és találkozott a vándorral. A vándor már napok óta úton volt, és nem volt mit ennie, ezért megszólította a királylányt:
- Kedves szép kisasszony, három napja nem ettem egy falatot sem. Kérlek, segíts rajtam! – A királylány leült mellé, és megfelezte vele az ennivalóját. Amint befejezték az evést, a vándor ezt mondta: - Jó tett helyébe jót várj! – és ezzel eltűnt.
A királylány várt egy darabig, de mivel semmi nem történt, újból útnak indult. Ment, mendegélt, és találkozott egy gyönyörű fényes páncélú lovaggal. A királylány annyira gyönyörűnek látta a lovagot, hogy inkább elbújt, mert szégyellte a púpját.  De a lovag észrevette, és utánament.
- Kedves szép királylány, légy a feleségem! –mondta a lovag.
- De hiszen én csúnya és púpos vagyok- szólt meglepődve a királylány – miért akarsz éppen engem elvenni?
A lovag egy tükröt tartott a lány elé, és akkor látta, hogy a púpja teljesen eltűnt! A királylány boldogan ölelte meg a lovagot. Felültek a lovag paripájára és elindultak a királylány szüleihez.
A vándor így hálálta meg a neki nyújtott segítséget. Hét országra szóló lakodalmat csaptak és még máig is boldogan élnek, ha meg nem haltak…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr591461072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása