A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Deák Péter: Az elvarázsolt királylány

2009.10.20. 18:24 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza királylány vándor

Az elvarázsolt királylány

Deák Péter (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, még az Üveghegyen is túl, élt egyszer egy vándor. Ez a vándor évek óta járta a világot. Hegyen át, völgyön át vándorolt, hogy megtalálja a helyét a világban.
Ahogy barangolt, meglátta, hogy az útja egy erdőn vezet keresztül. Mivel bátor és erős legény volt, ezért bemerészkedett az erdőbe. Hamarosan elérkezett az este, és az erdőt beborította a sötétség. A vándor nem látott az orráig sem, és nem tudta, hogy merre menjen tovább. Ekkor meglátott egy kunyhót, ahonnan kicsi fények szűrődtek ki. Elindult a ház felé, és bekopogott.
Az ajtót egy csúf, ronda bibircsókos lány nyitotta ki. A vándor hirtelen megrémült, de a lány nagyon kedvesen szólt hozzá:
- Hol jársz te vándor, ahol a madár sem jár?
- Eltévedtem, befogadnál-e egy éjszakára?
- Hogyne fogadnálak be, sőt még meleg ételt és egy bögre tejet is szívesen adok.
- Köszönöm szépen – mondta a vándor.
Másnap reggel útnak indult volna a vándor, de nem tudta a kivezető utat az erdőből. Ekkor a csúf lány felajánlotta neki, hogy elvezeti az erdő széléig. A vándor hálásan megköszönte. Ahogy kiérnek a lombok közül, hirtelen csillogó fehér fény vette körül a lányt. Csodák-csodájára átváltozott egy gyönyörű szép királylánnyá.
A vándor nagyon meglepődött. A királylány elmesélte neki, hogy évekkel ezelőtt egy tündér megátkozta, mert nem segített senkin. Az átok feloldásához három jó cselekedetet kellett tennie. Ezután a vándor ajánlotta fel a segítségét a királylánynak, hogy hazaviszi az országába.
Amikor a királyi palotába értek, a király nagyon boldog lett, hogy visszakapta a lányát. Hálából felajánlotta a királylány kezét és a fele királyságát a vándornak. Így a vándornak egyszerre lett hazája és családja is. Végre megtalálta a helyét a világban és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr331463661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása