A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Rózsa Judit: A növények háborúja

2009.10.26. 16:20 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza királylány

A növények háborúja

Rózsa Judit (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, ő volt a Virágok királya. Családjával, Misi fiával és Enikő lányával élt a palotájában.
Történt egyszer, hogy behatolt országukba a csúf Gyom király. Nagy volt a vita a két király közt. Kitört a háború. Misi és Enikő elbújtak és a rejtekhelyükről nézték a harcot.
Már majdnem elfoglalták a gyomok a virágok földjét, amikor Enikő előbújt a rejtekhelyéről. Amikor meglátták a gyomok, hogy ki áll az útjukba, elnevették magukat. De hirtelen vihar lett, és abba kellett hagyni a harcot. Futottak a Virágok és a Gyomok is fedezékbe.
Másnap folytatódott a küzdelem. Sajnos Misinek is be kellett lépnie a háborúba, olyan sokan elestek a harcokban.
A végén már csak a két királyi család állt egymással szemben. A nagy küzdelemben végül a Virágok győzedelmeskedtek, de nem tudtak igazán örülni a sikernek. Misi ugyanis nagyon súlyosan megsebesült. Testvére próbálta ápolni, de semmilyen gyógyfű nem használt. Végül kitalált egy receptet, amiben szerepelt békaköpet, egérszőrszál és tóvíz. Ezeket összekeverte, és egy krémet készített belőle. Ez végre használt, Misi meggyógyult, és boldogan éltek amíg meg nem haltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr361476606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása