A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Rózsa Judit: Pepper az egyszarvú

2009.11.08. 07:16 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

Pepper az egyszarvú

Rózsa Judit (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy egyszarvú, akit Peppernek hívtak. Történt egyszer, hogy barátjával elment a Völgybe. Sokat szórakoztak és játszottak, de hirtelen beesteledett, ezért el kellett indulniuk hazafelé. Pepper eltévedt, ment mendegélt és egy rengeteg erdőhöz ért. Amikor nagy nehezen megtalálta a kivezető utat, visszaérkezett a Völgybe.
Otthon a szülei már mindenhol keresték. Bejárták az egész Völgyet. Pepper elért közben a gonosz Szipoly házához, ahol meghallotta hogy el szeretnék foglalni Szent Cincin városát. Szaladt, és szólt az egereknek. Ők felállították a védőfalat és szerencsére megmenekültek Pepper segítségével. Felajánlották, hogy bármit megadnak neki. Ő csak azt kérte, hogy vigyék el a Völgybe. Szívesen elvitték. Otthon nagyon megörültek neki. Az egereket vendégül látták, és mivel már túl késő volt, hogy hazamenjenek, Pepper felajánlotta, hogy az ő szobájában aludhatnak. Ott is aludtak, aztán másnap hazamentek.
Aznap Pepper lebetegedett. Hozták a varázsfüveket a nyulak, a békák, de még az egerek is. Egy hét múlva Pepper már vidáman száguldott végig a réten, mert teljesen meggyógyult.
Teltek múltak a napok és a hetek. Egyszer csak megjelent az országukban Szipoly. De nem kell megijedni, nem bántotta őket, csak a jegyért jött. Inkább elmesélem az elejétől: egyik éjszaka bejött az országba Szipoly, és egyezséget kötött Pepperrel, úgy hogy erről senki sem tudott. Pepper felajánlott neki egy jegyet, amellyel Szipoly el tud utazni LengeLenke völgybe, mert ott született. Másnap Pepper elmondta a többieknek, hogy miért volt itt Szipoly. Ettől mindenki megnyugodott. Egyszer csak megszólal a város vezető polgára:
- Pepper, a sok jó tettedért úgy döntöttünk, hogy légy te a városunk királya. Elfogadod?
- El – mondta Pepper.
Mikor Pepper lett a király a város felújult, sokkal szebb és jobb lett. Három hónap múlva Pepper feleségül vette Emesét. Az élet gyorsan ment tovább, idő közben született egy fiuk, akit Troynak neveztek el. Békességben éltek, míg meg nem haltak. Ha nem hiszed, menj el messze messze a Lovak völgyébe!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr61508452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása