A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Ianos Mária Káti: A Varázs erdő

2009.11.26. 18:00 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza boszorkány

A Varázs erdő

Ianos Maria Káti (4. osztályos) meséje

Biztos hallottátok, ha a nagy erdő közelében laktok, hogy szüleitek azt mondják: ne menj be az erdő közepébe! Ne menj be az erdő közepébe! De tudjátok miért? Óvnak benneteket. Olvassátok el ezt a mesét, és rájöttök mitől.
Volt egy lány, aki annyira kíváncsi volt, hogy fogta magát, és bement az irdatlan méretű erdőbe. Millának hívták. Barna haja, mely válláig ért, kék szeme, és karcsú testalkata volt. Egy ösvényen járva élvezte a szelet és a gyönyörű virágok színét, illatát. Egyszeriben egy zöld ruhás, vörös hajú, kétarasznyi méretű manó sétált el előtte. Nagyon meglepődött, azt hitte, hogy napszúrást kapott. Mivel tisztázni akarta a történteket, megszólalt:
- Hát te ki vagy?
A manó is észrevette a lányt, és erőszakosan válaszolt:
- Na, gyere majd én móresre tanítalak! – majd elkezdte ütni Milla bokáját.
A kislánynak ez egyáltalán nem fájt. De ami ezután történt, az túltett minden cirkuszi előadáson: a fűszálak közül elővarázsolódott egy zöld hajú, zöld szemű zöld ruhájú tündér, amely dühösen mondta a manónak:
- Borcok manó úr hagyja békén ezt a fiatal hölgyet! - majd odafordult Millához:
- Elnézést kérünk, csak most, hogy elrabolták társainkat, egy kicsit félünk. Engem Fű tündérnek hívnak, a társam Borcok manó úr.
Megszánta őket a lány, ezért megígérte, hogy segít nekik. Megmondták annak a gonosz boszorkának a nevét is, aki elrabolta. Odamentek a Vér Vere várhoz, amelynek falai vérvörösek, ablakai feketék voltak. Borcok manó úr egy követ dobott az egyik bokorba, mire az őrök mind odaszaladtak, ők meg belopóztak a kastélyba. Bementek egy óriási kapun, amit csak Milla tudott megtolni. Ezek után egy végtelennek tűnő folyosó végén találták meg a várbörtön bejáratát. Ott viszont akkora meglepetés várta őket, hogy Fű tündér nagyot sikoltott. Ott volt a boszorkány. Seprűjéből villámokat küldött a három szöktető felé. Sikerült nekik félreugraniuk, így egy a manók cellaajtaját, egy másik a tündérekét, a harmadik pedig az egyszarvúakét találta el. Együtt már le tudták győzni a boszorkát. Mégpedig úgy, hogy Borcok manó úr harcolt a katonákkal, Fű tündér meg port szórt a boszorkányra, amitől nem tudott védekezni, Milla pedig legyőzte.
Varázsfalván nagy bulit csaptak. A kislány megígérte, hogy meglátogatja őket, majd hazament.
Most már tudjátok miért mondják azt a szülők: Ne menj az erdő közepébe!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr331554449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása