A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Óvári Csaba: A sárkány és a legkisebb fiú barátsága

2009.12.01. 17:35 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza sárkány legkisebb fiú

A sárkány és a legkisebb fiú barátsága

Óvári Csaba (4. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény család. Annak volt egy gyerekük. Nagyon kicsi volt, de bátor is.
Egy nap elment a fiú a faluba, meglátott egy plakátot, hogy segítség kell a királynak, mert a sárkány elrabolta a leányát. Aki kiszabadítja őt, az magas pénzjutalmat kap. Egyből hazaszaladt. Elmondta a szüleinek, el is engedték. Másnap elment a királyhoz, de a király kinevette, mert pici volt. A fiú kért egy kis ennivalót tőle a tarisznyájába. Meg is kapta, azzal el is ment.
Ahogy ment, meglátott egy erdőt. Bement az erdőbe, leült egy farönkre. Kivette a tarisznyájából az ennivalót, megebédelt s továbbment. Egy folyóhoz érkezett. Odament, ivott egy kis vizet. Elindult a várhoz, ahol már várta a sárkány. A fiú kedvesen elbeszélgetett vele és nagyon jó barátok lettek. A sárkány megengedte, hogy kiszabadítsa a királykisasszonyt. Kihozta a várból és elrepültek. A király meglepődötten látta, hogy megszelídítette a sárkányt ez a fiú. Megkapta a magas pénzjutalmat, s vele a sárkányt is.
Hazavitte az ajándékokat és a sárkányt is. A szülei örültek a pénznek, de azért féltek is egy kicsit a sárkánytól. Itt a vége fuss el véle!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr341566818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása