A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Gombkötő Sándor: A három kivánság

2009.12.06. 12:27 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza tündér

A három kívánság

Gombkötő Sándor (4. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király. Ennek a királynak volt tizenkét lánya. Volt a palotája mellett egy aranyerdő és lakott annak a közepében egy ördög. Egyszer, amikor a lányok az erdő szélén sétáltak, meglepte, és elrabolta őket.
A szomszéd királyságban élt egy fiú, akit Matyinak hívtak. Ez a fiú is meghallotta a hírt, hogy a szomszéd királynak mind a tizenkét lányát elrabolta az ördög. Gondolt egyet a fiú:
- Egy életem, egy halálom, nem bánom, megpróbálom kiszabadítani a király lányait! – és nekiindult, hogy megkeresse a lányokat.
Ahogy ment-mendegélt, az aranyerdő szélén talált egy tündért egy hálóba gabalyodva.
- Szabadíts ki innen te kis legény, és teljesítem három kívánságodat!
- Rendben, ha kívánhatok, akkor kiszabadítalak.
Csakhogy ez a fiú a legkisebb volt az egész világon. Fel kellett másznia egy fára, és úgy ugrott a háló egyik madzagjára, ami kicsúszott a görcsből és kibomlott. A tündér kiszabadult.
- Köszönöm! – mondta a tündér, és elrepült.
Később a fiú egy hídhoz ért. Át akart menni rajta, de a közepéből hiányzott három deszka. Elkeseredett, nem tudta, hogy hogyan fog átjutni rajta. Eszébe jutott a tündér, el is kezdett neki kiabálni. Hamarosan előbukkant a kis tündérke a felhők közül, és ezt mondta a legénynek:
- Mit parancsolsz, édes gazdám?
- Át szeretnék jutni a hídon, de hiányzik a közepéről három deszka.
A tündér suhintott egyet a pálcájával, és a deszkák a helyükre repültek. Ment tovább a fiú az úton, és elért egy árokhoz, amelyben krokodilok hemzsegtek. Nem tudott mit tenni, megint elkezdett kiabálni a tündérnek.
- Mit parancsolsz?
- Azt szeretném, ha ezeknek a krokodiloknak minden foguk kihullana!
A legény félelem nélkül ment át ezek után a krokodilok között. Megérkezett az ördög barlangjához. Megint csak kiáltott a tündérnek, és kérte a segítségét.
- Mit parancsolsz?
- Azt szeretném, ha lenne nekem egy tűzokádó sárkányom!
Meg is jelent a sárkány a fiú mellett, és így már félelem nélkül léphettek be a barlangba. Ahogy meglátta őket, az ördög már akkor reszketni kezdett.
- Megadom magam, csak ne bántsatok! – kérlelte a fiút az ördög. A lányokat mind épségben elengedte, akiket aztán a fiú hazakísért az apjukhoz. Itt a vége, fuss el véle.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr701577610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása