A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Benkő Anett: A világgá ment fiú

2009.12.07. 19:28 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza legkisebb fiú

A világgá ment fiú

Benkő Anett (4. osztályos) meséje

Az Óperencián túl, még azon is túl, egy faluban élt egy szegény család. Annyira szegények voltak, hogy a házukat is maguk építették. Négyen laktak ebben a házban, az apa, és a három fiútestvér.
A legkisebb fiút mindig kicsúfolták a testvérei. Úgy hívták, hogy dinnyefej. Egy napon ezért úgy döntött, hogy világgá megy.
Kis batyuba belerakta kevés holmiját és nagy szomorúsággal elindult. Útközben megállt egy varázslatos tó előtt, amiben egy tündér lakott. Az útja a kerekerdőbe a tavon keresztül vezetett. A tündér meghallotta a lépteit, és feljött a víz felszínére. A vízitündér nagyon éhes volt. A fiú kivett a batyujából egy kis száraz kenyeret, és odaadta a tündérnek.
Ettől a perctől kezdve jó barátok lettek. A tó felett hírtelen egy híd jelent meg, és a fiú vígan mehetett tovább az erdőbe.
Messziről sírást hallott. A hangot követve a fiú egy barlanghoz ért. Ahogy belépett, egy sárkányt talált ott, ő sírt olyan keservesen. Kiderült, hogy a lábába egy szálka ment. A fiú gyorsan kiszedte a szálkát.
A sárkány befogadta a fiút. Nagyon jó barátok lettek. Ha nem hiszed, járj utána!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr181581259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása