A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Soós Gitta, Szóró Alexandra: Egy tündér, egy boszorkány

2010.03.31. 16:32 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza boszorkány

Egy tündér, egy boszorkány

Soós Gitta és Szóró Alexandra (3. osztályosok) meséje

Egyszer Andi és a nővére Alex elmentek kirándulni a családdal. Vidékre mentek, nyaralni. Amikor bepakoltak, akkor Alex tündéri tehetségével, hipp-hopp már az ajtóban várta családját. Andi pedig boszorkányos tehetségével Alex mellett termett a bőröndökkel. Megvárták a családtagokat, beszálltak az autóba, és útnak indultak.
A Karib-szigetekre mentek, ahol a naplemente egy életre való álom volt. Már azt hitték, hogy ott vannak, hiszen nagyon szerettek volna strandolni, ezért elvarázsolták az autót, és ott is voltak a tengerparton. A tengerparton nagyon sütött a nap, ezért újra varázsoltak. A téren épp egy bűvész pakolt.
- Vicceljük meg!- mondta Andi. Varázsoltak egy pocsolyát, a bűvész belepottyant. Már majdnem minden napjukat varázslással töltötték, az anyukájuknak elege lett, és elvette tőlük a varázspálcát.
Andi és Alex ezen nagyon elszomorodott. Egyik nap azonban találtak egy térképet, ami spanyolul volt írva, és egy kincs lelőhelyét mutatta. A bejárat a titokozatos esőerdőbe egy ősrégi romon keresztül vezetett, majd egy vízesés zuhogott a mélybe, ahol a víz 100 méter mély volt. A legalján lapult az álmok köve, amit ők nem tudtak megszerezni, hiszen nem volt varázspálcájuk. Megkértek egy arra úszó halacskát hogy  segítsen nekik. Erre csodálatos módon visszakapták a varázserejüket, többé nem volt szükségük varázspálcára. Nagy volt az örömük, de a nyaraláson már nem használhatták többet a varázserejüket.
Hazaérve a két lány már újabb kalandokon törte a fejét. Ha teheted, legközelebb is tarts velük!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr471884413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása