A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Mészár Zsófia Alexandra: A „Három kislány” parkja

2011.03.12. 11:03 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem arad

A „Három kislány” parkja

Mészár Zsófia Alexandra (5. osztályos) meséje

Egy V. osztályos kislány iskolába menet minden nap elhaladt egy elhagyatott terület mellett. Ez egy nagyon csúnya hely volt, mivel a felnőttek oda hordták a szemetet ami napról napra szaporodott. A kislány elhatározta, hogy megmenti ezt a területet, de senki sem hitt neki és még ki is nevették.
Egyik nap nagyot gondolt és elment a rendőrségre segítséget kérni. A rendőrök is elutasították, mondván, hogy nincs idejük ilyesmivel foglalkozni. Volt ott egy idősebb rendőr bácsi aki sokat kirándult és nagyon szerette a természetet, a tiszta levegőt, az illatos virágokat. Ő megértette a kislányt és ezért segített neki. Szerszámokat szerzett, szemetes zsákokat, ásót, kapát, gereblyét, locsolót. A kislány megkérte a két barátnőjét, hogy segítsenek neki. Ők örömmel mondtak igent és elkezdték a nagytakarítást. Sok ideig tartott a munka, de a csúnya szeméttelepből sikerült egy gyönyörű parkot varázsoljanak, amelyik tele lett fákkal és virágokkal.
Azóta az a hely lett az emberek kedvenc helye. Oda jártak sétálni és friss levegőt szívni. Az iskola igazgató bácsija padokat rakatott a parkba, hogy az idősebbek is megpihenhessenek. Így lett a három kislány a város példája, a park neve pedig „Három kislány parkja”.
Mindig szóljunk rá azokra akik szemetelnek!!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr152732861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása