A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Erostyák Rebeka: A lecke

2011.03.16. 06:59 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

A lecke

Erostyák Rebeka (4. osztályos) meséje

Hol volt, hogy nem volt, volt egyszer egy tündér. Ennek a tündérnek volt egy varázsgömbje.
A varázsgömbjén keresztül látta, hogy az emberek jót vagy rosszat csinálnak. Mindig megjutalmazta őket, amikor észrevette, hogy tesznek valamit a környezetükért. Például fákat ültettek, vigyáztak az erdő tisztaságára, megetették télen az állatokat vagy nem pazarolták a vizet.
Ahogy múlt az idő, az emberek elfelejtették, hogy óvni kell a Földet. Mindenkinek egyre több dolga akadt és már nem figyeltek másra, csak magukra. Ezt a tündér is észrevette és figyelmeztette őket, hogy ha így folytatják, körülöttük minden elpusztul. Ám senki nem figyelt rá! A tündér úgy gondolta, hogy az emberek csak akkor fognak hallgatni rá, ha megleckézteti őket. Minden nap eső esett, villámlott, egyre több állat pusztult el, majd hirtelen szárazság lett. Szerencsére valakinek eszébe jutott, hogy a tündértől segítséget kérjen, ám az visszautasította a kérését. Azt tanácsolta neki, hogy fogjanak össze és mentsék meg a vizeket, az állatokat és növényeket.
Az emberek megtanulták, hogy a legtöbbet ők tehetik a környezetükért, és ezentúl védték és óvták a Földet. A tündér mosolygott és hatalmas szivárvány lett az égen.

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr32743327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása