A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Ángyán Ivett: Az erdő megmentése

2011.03.17. 20:20 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Az erdő megmentése

Ángyán Ivett (2. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kerek erdő. Ebben az erdőben nagyon sok kedves állat élt. Tele volt bokrokkal, fákkal, cserjékkel, amik otthont nyújtottak az erdő lakóinak. A fák lombja között mókusok éltek. Sok makkot gyűjtöttek télire. Hazavitték az odúba. A mókusok jó barátok voltak, sokszor mentek el játszani az erdő mélyére. Vaddisznókkal, őzgidákkal, borzzal, ürgével, vakonddal játszadoztak együtt. Egyszer arra lettek figyelmesek, hogy jönnek a markolók. Ki akarták vágni a fákat, amelyeken az állatok laktak. Az állatok tanakodtak, hogy hogyan állíthatnák meg a gépeket. Végül kitalálták, hogy a vakond lyukat ás, így a gépek elakadnak. A többiek pedig csapdákat építenek. Az állatok nyertek! Ünnepséget rendeztek. A mókus makkot, az ürgék növényeket vittek az ünnepségre. Sok versenyt rendeztek. A vakond volt a bíró. A széncinege figyelte a versenyt. A fülemüle mondta a vigyázz, kész, rajtot. Estére az állatok békésen feküdtek le.
 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr12748417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - A BOSSZÚ 2011.03.25. 08:22:43

Tavaly a telkünkön tanyát ütött néhány vakond (Talpa europaea), pompás földpiramisokkal kápráztatva el a közömbös és független szakértőket: rigókat, galambokat, néhány arra tévedő kóbor macskát, s ezek persze nem voltak tudatában, hogy a bársonyos bund...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása