A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Balog Norman: Az elkóborolt sün csemeték

2011.03.25. 21:12 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Az elkóborolt sün csemeték

Balog Norman (2. osztályos) meséje

Egy kellemes nyári napon sün mama és kicsinyei előbújtak az avarból készült alomból. A sün csemeték nagyon élvezték a jövést-menést. A sün mama figyelme elterelődött egy hangos kopogásra. Az erdőben egy harkály élelmet keresett a fakéreg alatt. Eközben a sün testvérek elkóboroltak a mamájuktól. Mire sün anyó észbe kapott, a kicsinyei már az avar alatt rejtőzködtek.
A mama gyors segítséget kért a többi erdőlakótól megtalálásukra. Kérte a harkályt, a kék cinkét, a mókust, a cickányt és az őzikét. Az erdőlakók nagyon készségesek voltak és nyomban a keresésükre indultak. A harkály az éles látásával, a cinke gyors röptével, a mókus fürgeségével próbált a nyomukra akadni. A sün mama jól ismert szagérzékével matatta az avart utánuk. A nagy keresésben a cickány lett figyelmes a fázósan összebújó sünikre.
- Gyertek erre, itt lopóznak egy odvas farönk mögött!- szólt a cickány a barátoknak.
Az erdőlakók azonnal a segítségükre siettek. Visszaterelték őket a sünik lakóhelyére, ahol anyukájuk megmelengette a picinyeiket. A sün mama hálásan köszönte a barátok gyors segítségét. Az őzike közben jelezte, hogy veszély fenyegeti lakóhelyük környékét.
- Az erdő sűrűjéből éhes róka ólálkodik!- figyelmeztette őket az őz. Szerencsére puskadörrenés hallatszott, így a róka elinalt ijedtében. A kis társaság megnyugodott és mindannyian hálásak voltak az őzike jelzéséért. A baráti társaság boldog integetéssel köszönt el egymástól.
Üzenik az erdőlakók az embereknek, hogy ilyen figyelemmel legyenek egymásra és védjék környezetüket és a benne élő állatvilágot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr62771898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása