A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Petrányi Levente: Mindenütt jó...

2011.04.24. 20:42 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Mindenütt jó…

Petrányi Levente (4. osztályos) meséje

Élt Afrikában, a szavannán egy afrikai törpesün. Ez a törpesün nagyon magányosnak érezte magát. Kitalálta, hogy elindul és barátokat keres a Földön.
Ment, mendegélt és rengeteg állattal találkozott, akik erdőben laktak pl.: szarvas, vaddisznó, őz. De nem érezte jól magát és tovább bandukolt. Eljutott olyan helyekre, ahol a jég az úr, minden fehér és hideg. Itt is éltek állatok, olyan madarak, akik nem repültek és pingvineknek hívták őket. Nagyon fázott, ezért tovább bandukolt. Eljutott az Amazonas mentére is. Itt nagyon sűrű volt a növényzet és párás a levegő. Itt majmokkal és színes tollú madarakkal találkozott. Nagyon sok eső esett, így hát továbbállt. Eljutott a sivatagokba, ahol forróság volt és sok homok. Itt is éltek állatok: bogarak, skorpiók, pókok. De itt meg túl melege volt. Így hát szomorúan hazaballagott, hogy nem talált barátokra.
Mikor hazaért, körbenézett, és akkor döbbent rá, milyen sok állat él a környezetében pl.: antilop, zebra, zsiráf. Közben rájött arra, hogy mind-mind az ő barátja. A táj és az időjárás is megfelelő neki. Titkon a szíve is hazahúzta. Rájött, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr52852697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása