A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Zimányi József: A farkassá változott királylány

2011.06.20. 19:02 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza segít

A farkassá változott királylány

Zimányi József (4. osztályos) meséje

Biztosan hallottatok már Romulus és Remus legendájáról. Ők alapították, építették fel Róma városát. Pedig csecsemőkorukban kirakták őket az erdőbe, hogy elpusztuljanak. Egy farkas megtalálta a két kisbabát és ahelyett, hogy felfalta volna őket, megszoptatta és felnevelte a kisfiúkat. Én apukától hallottam ezt a történetet, meg is mutatta a szobrukat, Szarvason, amikor autóval átmentünk a Körös-hídján.
Nagyon csodálkoztam, hogy történhetett ilyen, mert a farkas és az ember különbözik, de ma már tudom az igazságot. Elmesélem nektek.
Az én történetem nagyon régen kezdődött, amikor a király még a Cukorka szigeten élt a feleségével és a lányával. A királyné nagyon szerette az édességet. Mivel a szigeten sok volt az arany cukorfa, mindig rengeteget evett belőle. Így aztán annyira elhízott, hogy hamarosan meg is halt. Remélem ti is tudjátok milyen egészségtelen, ha valaki sok cukrot eszik.
A király ekkor megtiltotta az országban a cukorkaevést. Lánya, Anna hercegnő sokat sírt édesanyja után. Bánatában mindig csak evett és evett. Apja a király azt mondta:
- Ne egyél annyi húst kislányom, mert te is el fogsz hízni.
De a hercegnő nem bírta abbahagyni az evést, farkasétvággyal evett éveken át. A király nem bírta tovább nézni és egyszer rákiáltott:
- Egy hercegnő nem zabálhat így, nem vagy többé a lányom, ha nem hagyod abba! Úgy falsz, mint egy farkas!
És a lány abban a pillanatban igazi farkassá változott. Négy lábra ereszkedett, szürke bundája nőtt, éles fogaival vicsorgott a királyra és aztán a nyitott palotaablakon keresztül kiugrott és az erdőbe futott. Többet soha nem hallottak róla a palotában. A király onnantól kezdve rettegésben élt. Attól félt, hogy Anna egy éjjel belopódzik a palotába és felfalja. Kiküldte hát az embereit az erdőbe, hogy lőjék le az összes farkast. A vadászok olyan pusztítást végeztek, hogy alig maradtak farkasok a Földön. Ma is védett állatok, vigyáznunk kell rájuk, nehogy végleg kipusztuljanak.
Arra is gondoljatok, ha szembe kerültök egy farkassal, lehet, hogy éppen Anna hercegnő, vagy valamelyik leszármazottja áll veletek szemben. Én biztos vagyok benne, hogy ő találta meg és ő nevelte fel azt a két kisgyermeket is, akikről a mesém elején írtam…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr763001016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása