A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Bárdi Levente: A nagy erdőtűz

2012.03.23. 19:14 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

A nagy erdőtűz

Bárdi Levente (harmadik osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy erdő. Ebben az erdőben nagyon sok állat élt.
Történt egyszer, hogy arra járt egy vadász, aki pihenésképpen rágyújtott egy cigarettára az erdő közepén. Miután elszívta, a csikket eldobta egy fa tövébe, de mivel nem taposta el, a fa alatt lévő avar égni kezdett. Az állatok észre sem vették a tüzet, azonban az égő fán lakó mókus észlelte a füstöt. Szaladt is szegény Mókus Miki, az egész erdőt körbejárta, minden házba bekopogott és így szólt.
- Vigyázzatok! Az erdő közepén kigyulladt egy fa, pont az én házam!
Mire az egész erdőbe eljutott a hír, hatalmas tűz keletkezett. Az állatok sorra hordták a patakból a vizet a kigyulladt fához. Végül, sikerült eloltani, de szegény Mókus Miki házából nem maradt semmi.
- Ki tette ezt? - kérdezte Tapsi Füles.
- Az erdő vadásza okozta ezt a nagy tüzet, de észre sem vette, hogy mekkora bajt okozott. - felelte Mókus Miki.
- Akkor tanítsuk meg a helyes viselkedésre, hogy többet ne csináljon ilyen galibát! - mondta Tapsi Füles.
Abban a pillanatban a vadász háza felé vették az irányt. Lesben álltak és megvárták míg lemegy a nap. Az éjszaka folyamán rémisztő táblákat raktak ki a vadász háza köré, amelyeken más-más jelzések voltak feltüntetve arról, hogy miért egészségtelen és veszélyes a dohányzás.
Mikor felkelt a nap és a vadász felébredt, nagyon meg volt lepődve a táblák láttára. Az állatok lesben álltak és odaosontak a vadász mögé. A vadász nagyon megijedt.
- Mi ez az egész? - kérdezte.
Elmagyarázták neki, hogy egy hatalmas tüzet keltett az erdőben az el nem taposott csikkjével. Elmondták neki azt is, hogy Mókus Miki háza a nagy tűzben leégett. A rémisztő táblák és az oktatás után a vadász megígérte, hogy soha többet nem csinál ilyet.
Így az állatok boldogan éltek tovább. Mókus Mikinek választottak egy másik fát, pont Tapsi Füles szomszédságában.
Egy nap megint arra járt a vadász, de már nem vadászni ment. Megkereste Mókus Miki új házát és vigasztalásként egy nagy csomag mogyorót vitt neki. Mókus Miki nagyon megörült, gyorsan kiabált is a barátjának, Tapsi Fülesnek.
- Nézd mit kaptam? Sok finomságot!
Erre már a többi állat is előjött. A vadász elmesélte nekik, hogy nagyon megbánta, hogy ekkora bajt okozott. Azóta nem jár vadászni, de ami a legfontosabb, azóta nem gyújtott rá egyetlen egy cigarettára sem. Ennek nagyon megörültek, örömükben táncra is perdültek, így ünnepeltek.
Az erdőben most is békességben és barátságban élnek, a vadász pedig mindig meglátogatja őket, mert Mókus Miki az egyik legkedvesebb barátja lett.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr784335733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása