A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Anda Levente: Delfinek a pácban

2012.04.02. 18:43 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Delfinek a pácban

Anda Levente (2. osztályos) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, de talán igaz is volt. Volt egyszer egy tankhajó, annak volt egy gonosz és kapzsi kapitánya, akit úgy hívtak, hogy féllábú Jack. Jack a feleségénél is jobban szerette a pénzt.
A hajó felépítésekor is szűkmarkú volt, ezért a hajó leginkább egy rozzant bárkára hasonlított. A legénység közt is csak egy talpraesett matróz volt, akit Fürge Vilinek hívtak. Egy szép napon a hajó elindult Thaiföld irányába. Amint kiért a nyílt tengerre, rögtön egy kedves delfincsapat csatlakozott hozzájuk.
A gonosz Jack minden nap kiadta a parancsot és Vilinek fel kellett súrolnia a fedélzetet. Vili a nehéz munkát is fütyörészve végezte, amelyre a delfinek válaszoltak. Vili meglepődve tapasztalta, hogy érti a delfinek beszédét és megtudta, hogy a delfincsapat vezére Benedek.
Benedek figyelmeztette Vilit, hogy ezen a szakaszon óvatosan kell haladni, mert túl sekély a víz és sok a korallzátony. Vili elmondta Jacknek a delfinek üzenetét, de Jack kinevette és növelte a hajó sebességét.
Másnap reggel a matrózok nagy recsegésre, ropogásra ébredtek, kabinjukból kirohanva, kétségbe esve látták, hogy a hajó korallzátonyra futott. A hajó oldalán hatalmas lyuk tátongott és ömlött a tengerbe az olaj. A delfincsapat kétségbeesve jelezte Vilinek, hogy marja a bőrüket. A legénység, Jack kapitánnyal az élén eliszkolt a mentőhajóval, félve a parti őrség üldözésétől.. Egyedül Vili maradt a fedélzeten és küzdött a delfinek életéért. Benedek sírva könyörgött, mert a legkisebb delfin már fuldoklott az olajtól. Ekkor váratlanul egy víztölcsér jelent meg, amelyből Ariel, az óceántündér tűnt fel, hogy segítsen. Varázspálcájával körberajzolta az olajfoltot, hogy ne terjedjen tovább. Meghallotta a szél a delfinek tragédiáját és távolabbra úszott, az olajfoltokat visszaterelte. Ezt követően Ariel varázsport szórt a csapdába kerített olajfoltra, amely pehelykönnyű habbá változott. Ariel kérésére a nap sugarai a habot bárányfelhőkké alakították. Benedek és csapata végre fellélegezhettek és Vilit a hátukra véve szélsebesen a partra vitték és tiszteletbeli delfinné választották.
Elbúcsúztak egymástól, de nem örökre, mert mindig, amikor Vili kihajózik, akkor Benedek és csapata rögtön Vilihez csatlakozik és kísérik a hajóját bármerre is megy.
Jacket a bíróság arra ítélte, hogy a tengerparton gyűjtse a szemetet. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr514357854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása