A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Kulcsár András: A kiskunbüdöskei árvíz

2012.04.09. 18:48 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza vizek

A kiskunbüdöskei árvíz

Kulcsár András (2. osztályos) meséje

Kiskunbüdöskén boldogan teltek a téli napok. A gyerekek rengeteget hógolyóztak, és csúszkáltak az Illatos folyó jegén. Ám egy reggel vége lett a nyugodt életnek. Ahogy az emberek kiléptek az ajtón, rögtön elsodorta őket a Kiskunbüdöske mellett lévő Illatos folyó vize.
Azokban az években, amikor hirtelen olvadt el a hó a hegyekben mindig megáradt a folyó. Ahogy az ár elragadta őket, egészen az óriás barlangjáig sodródtak. Azok, akik az életüket szerencsésen megmentették, megkérték az óriást, hogy hordja el a vizet. Az óriás túlságosan gyenge volt, mert télen nem volt mit enni. Azt mondta, hogy akkor tud segíteni, ha hoznak a törpéktől gombát.
Mentek is az emberek az erdőbe, felkeresni a törpéket, hogy adjanak nekik gombát. A tél a törpéket is megviselte, kifogyott minden készletük. Így csak akkor tudnak adni, ha hoznak nekik a tündértől gombanövesztőt. Így hát mentek az emberek a tündérhez kérni gombanövesztőt. A tündér szívesen segített volna nekik, de éppen eltört a varázspálcája, ezért megkérte őket, hozzanak a varázslótól újat, arany-mogyorófa vesszőből.
Ekkor már este lett, így csak másnap reggel indultak el a varázslóhoz, aki a hegyen túl lakott. A varázsló már nagyon öreg volt, legalább száz éve nem járt nála senki, ezért azt kérte tőlük, énekeljenek neki. Szinte könnyes lett a szeme a szép daloktól. Hálából a legszebb vesszőt adta nekik. Boldogan vitték a tündérhez a pálcát, aki egy szempillantás alatt egy zsák gombanövesztőt varázsolt nekik –legalább kipróbálta az új varázspálcáját. A törpék boldogan ugrálták körül a tábortüzet, amikor meglátták a sok gombanövesztőt. Olyan sok gombát adtak az embereknek, hogy alig bírták elvinni az óriásnak. Miután jóllakott, rögtön erőre kapott a behemót, és a tíz ekhós vödreivel egy fertály óra alatt visszamerte az összes vizet a folyómederbe. Hamarosan hazatérhettek, és így mindenki jól járt, megkapta azt, amire vágyott.
A nyár folyamán az óriás, a törpék, a tündér és a varázsló is segített az embereknek gátat építeni a város köré, hogy többé ne kelljen félni az árvíztől, és a következő télen már a gyerekek is nyugodtan csúszkálhattak az Illatos folyó jegén.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr44373872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása