A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Juhász Lilianna: Bádog Jancsi és Frici palack története

2012.04.14. 19:20 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese környezetvédelem orosháza

Bádog Jancsi és Frici palack története

Juhász Lilianna (3. osztályos) meséje

Még a mesém elején bemutatom a két barátot. Jancsi dobozos kóla volt, Frici ásványvizes palack. Úgy lettek barátok, hogy egy kiránduló társaság megvette őket és egy hátizsákba kerültek. A zsákból csak Frici feje, vagyis kupakja látszott ki. Állandóan kérdezte Jancsi, hogy hol járnak. Frici egy patakot és egy gyönyörű erdőt látott maga körül. Mire elmondta volna Jancsinak már le is telepedett a kis társaság. Előkerült már minden. Dobozos kóla, ásványvizes palack, vagyis a két barát. Bádog Jancsi és Frici palack azt remélték, ha kiürülnek, akkor visszakerülnek a hátizsákba. De nem így történt, mindketten a közeli patakban végezték. Frici még úszott egy kicsit, de Jancsi gyorsan elmerült. Talán örökre ott maradtak volna szennyezni az erdőt, ha Károly bácsi, az unokája és Rex, a vizsla, nem éppen arra kirándul.

Tudnotok kell Károly bácsiról, hogy ő természetvédő. Nem csak nem szemetel, hanem más szemetét is összeszedi és unokáját is erre tanítja. Rex pedig segít ebben. Palackot, dobozt odahord Károly bának. Nem is marad utánuk szemét. Most Rex volt szemfüles. A patakban felakadva megtalálta Frici palackot, az alján pedig Bádog Jancsit. Mindketten belekerültek Károly bácsi zsákjába. A zsákban azon vitáztak hová kerülnek. Szeméttelepre vagy elégetik őket? Egyik lehetőség rosszabb volt a másiknál. Akkor lepődtek meg a legjobban, amikor egy szelektív hulladékgyűjtőnél kerültek elő a zsákból. Károly bácsi szépen kiválogatta őket és el is magyarázta az unokájának, hogy ez milyen fontos. Ebből se Frici, se Jancsi nem értett semmit. Csak azt vették észre, hogy újra utazni kezdtek, de most már külön. Bádog Jancsit újra feldolgozták, fémkanál lett belőle. Frici palack sem palack már, belőle műanyagpohár lett. Talán itt vége is lenne a mesémnek, de a két barát újra találkozott egy bolt polcán. Örömmel üdvözölték egymást és örültek, hogy nem a szemétre kerültek. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr244431066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása