A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Timmermann Nadin: Jó tett helyébe jót várj!

2009.09.16. 18:55 | amimeseink | 2 komment

Címkék: mese orosháza vándor

Jó tett helyébe jót várj!

Timmermann Nadin (2. osztály) meséje

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon és az Óperenciás tengeren is túl, valahol Orosháza földjén, élt egy szorgalmas, dolgos asszony férjével és négy gyermekével. Három lánya és egy fia volt.

Egy napon, amikor a nagy család leült reggelizni, észrevették, hogy a fiú eltűnt. Azonnal elkezdték keresni. Mindenhol nézték, de sehol nem találták. Mindenki szomorú lett, de legjobban az édesanya sírt. A középső lány elhatározta, hogy elmegy megkeresni a bátyját. Megkérte anyukáját, rakjon egy kis pogácsát, rántott húst és zsemlét, és elindult.

Elfáradt és sóhajtott:

– Istenem! Bárcsak lenne egy lovam, hogy azzal tudjak tovább menni!

Ekkor váratlanul arra sétált egy szép fekete ló. A lány nagyon hálás volt érte, megfogta és ráült. Vidáman ment tovább a lovával.

Ahogy egy erdőn ment keresztül, találkozott egy éhes rókával. A róka egy kis ennivalóvalót kért tőle. A kislány szívesen adott neki rántott húst. Ő megköszönte, és egy szép sípot adott cserébe. – Ha bajba kerülsz, csak fújd meg ezt a sípot, és én rögtön ott leszek, hogy segítsek neked!

A lány megköszönte és továbbment. Később kiért egy tisztásra és ott találkozott egy nyúllal. A nyúl nagyon szomjas volt, de nem tudta, hol van a patak. A lány felültette a lovára és elmentek megkeresni a patakot. Ott a nyúl sokat ivott és ezt mondta: –Jó tett helyébe jót várj! Adok neked egy répát, és ha bajba kerülsz, harapj bele és én ott termek!

A leány elrakta a répát és elindult. Azután egy sassal találkozott, akinek vérzett a szárnya, mert elvágta egy éles sziklával. Bekötözte a beteg madár szárnyát, aki ezért egy tollat adott neki: –Ha bajba kerülsz, csak lengesd meg ezt a tollat és én segíteni fogok neked! – mondta a sas. A lány megköszönte és sietett tovább, mert aggódott a bátyjáért.

Közben beesteledett, és nagyon félt a sötétben. Belefújt hát a sípjába, amit a rókától kapott, hogy ne legyen egyedül. A róka ott termett, odabújt hozzá és együtt aludtak. Reggel a lány megköszönte a róka segítségét és tovább ment. Ahogy mendegélt, nagyon megéhezett, de már üres volt a tarisznyája, ezért beleharapott a répába, amit a nyuszitól kapott. Jött is a nyuszi a barátaival és hoztak finom gyümölcsöt, hogy egyen a lány. Mikor jóllakott, rakott az útra is és továbbindult.

Sok keresgélés után végül egy barlangban találta meg a testvérét. Sajnos a hazafelé vezető utat nem tudták, de a lány meglengette a sas tollát és azonnal ott termett a sas, aki elvezette őket egészen hazáig. Otthon azután volt nagy öröm és vigadalom! Senki nem volt többé szomorú. A fiú pedig megtanulta, hogy nem szabad elkóborolni!

Itt a vége, fuss el véle!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr391386865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a répás ötlet jó volt!:):) Tetszik az is, hogy igazi mesebeli fordulatok, kifejezések, meseszámok vannak a mesédben! Igazi mesét írtál, tetszett nagyon, gratulálok!
Eddig amiket olvastam azok mind nagyon, jól megírták, van vicces és sok más is!
Nekem elnyerték a tetszésemet az eddig felkerült mesék halamaza!!!
:-)
:-)
:-)
:-)
süti beállítások módosítása