A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Korom Richárd: A jó ördög

2009.10.14. 16:42 | amimeseink | 1 komment

Címkék: mese ördög orosháza

A jó ördög

Korom Richárd (4. osztályos) meséje

Messze, az Üveghegyen túl, volt egy óriási füstölgő kráter, amiben élt egy ördög, a neve Kormi volt. Arról volt híres, hogy gyerekeket rabolt el és tartott fogva. Senki sem tudta, hogy mi történt a gyerekekkel.
Meghallotta ezt egy parasztleány, és elindult kiszabadítani őket. Az ördög megérezte a lány jelenlétét és őt is foglyul ejtette. Várták a lányt haza, de nem érkezett meg három nap múlva sem.
Egy híres lovag tudomására jutott az eset és elindult megkeresni a lányt. Ment hegyen-völgyön át, és hamarosan meg is találta az ördög lakhelyét. Elővette fényes kardját, hogy egy suhintással lefejezze a gonoszt. Ám abban a pillanatban megdöbbentő látvány fogadta: az üregben szép sorban ültek az elrabolt gyerekek és játszottak.
A lovag ekkor értette meg, hogy Kormi valójában egy jó ördög, akinek aranyból van a szíve. Csupán egyetlen dolog hiányzott az életéből: a barátok. Magányos volt, mert külseje miatt féltek tőle az emberek. A lovag elmagyarázta neki, hogyha szabadon engedi a gyerekeket és jól viselkedik, mindenki szeretni fogja.  Kormi meg is fogadta a tanácsát, és azóta sok barátja van, és boldogan él ha meg nem halt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr511450039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia!
Ötletes és nem régimódi a meséd, csak így tovább!
süti beállítások módosítása