A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Verasztó Anna: A segítő kiskutya

2010.01.31. 08:03 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese erdő orosháza

A segítő kiskutya

Verasztó Anna (2. osztályos) meséje

Élt egyszer egy kislány, aki egy házikóban lakott a nagymamájával és a kiskutyájával.
Egyik nap, amikor a nagymama és a kiskutya éppen a délutáni álmukat aludták, a kislány kisétált az erdőbe, mert virágot akart szedni.
Az erdőben egyre mélyebbre ment, egyre nagyobb sziklák kerültek az útjába. Már jó nagy csokor virág volt a kezében, ezért úgy gondolta, megpihen az egyik szikla tövében. Közelebb ért, és akkor vette észre, hogy a szikla tetején szomorúan ül egy sérült kismadár. A kislány segíteni akart rajta, fel akart mászni a madárhoz, de lecsúszott, és a bokája kificamodott. Megijedt a kislány, hogy mi lesz most vele az erdőben.
Eközben a kutya keresni kezdte a gazdáját. Körbe-körbe szaladgált a ház körül, szimatolt, és megindult a nyomok mentén, amelyek az erdőbe vezettek.
Egyre beljebb ért az erdőben, és egyszer csak kiállást hallott. Megindult a hang irányába. Ahogy egyre közelebbről hallotta a hangokat, a kiskutya is ugatni kezdett. Hamarosan rá is talált a sérült kislányra.
Közben a nagymama is felébredt és keresni kezdte az unokáját és a kutyát. Egyiket sem találta, ezért sejtette, hogy valami nagy baj lehet. Segítségül hívta a szomszédban lakó vadászt és elindultak megkeresni őket.
Hosszas keresés után hallott meg a kutya ugatását. Így már könnyen rátaláltak a bajba jutott lányra. A vadász segítségével hazajutottak, a kislány orvoshoz került, és nagyon hálás volt a megmentőinek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr641716262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása