A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Komjáti Nelli: Miszter Bűzbomba és az Ökotündérek

2012.05.15. 21:01 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese orosháza

Miszter Bűzbomba és az Ökotündérek

Komjáti Nelli (3. osztályos) meséje

Messze-messze, réges-régen volt egy gyönyörű szép hely. Kristály tiszta tavakkal, folyókkal, vízesésekkel, virágokkal, zöld fákkal, dombokkal, hegyekkel és tiszta levegővel.
Itt éltek az Ökotündérek, akik nagyon szerették ezt a földet, a természetet és vigyáztak is rá.
Ezt a helyet úgy hívták, hogy a Zöld Bolygó. Laktak itt tündérek, manók, törpék, bogarak, gombák és fel sem tudom sorolni, mert a mese végéig egy kicsit unalmas lenne.
A Zöld Bolygó lakói minden tél végén Tavaszváró ünnepre készültek. A tündérek előkészítették az ásókat, kapákat, a bogarak fényesítették szárnyaikat, a gombák pöttyeiket.
Ebben az évben valami szörnyűség ütötte fel a fejét. Kisütött a Napocska, elolvadt a hó, és.... valami idegenek beköltöztek a hó alá. Furcsa alakjuk volt, olyan bombaféle. Nagy kerek hasuk, füstölgő fejük, és valljuk be, nagyon büdösek voltak. Hogy honnan jöttek, senki sem tudja. Sőt ők sem. Egyszer csak ott termettek.
Az ökotündérek tanácstalanul álltak az ismeretlenek dolgok felett. Azonnali gyűlésre összehívták a bolygó lakóit.
A tündérek vezetője Szelektia tartotta a beszédet. De valamire figyelmes lett. A hallgatóság végén egy csoport is összegyűlt. Ők nem figyeltek Szelektiára, sőt csokit ettek, a papírt eldobálták, itták az üdítőket, valamiféle ismeretlen anyagból készült palackokat szintén ott hagytak.
Szelektia néhány közeli barátjával a gyűlés végén hosszasan beszélgetett. Név szerint: Virág a jó illatú, Szuri a folyton mérgelődő, Pötyi a pontos, és Maca a feltaláló. Ők is ökotündérek voltak, sőt ott maradt néhány bogár is aki felháborodott az eseményen: Bogi és Kati.
Szelektia hercegnő így szólt.
-  Kedves barátaim! Valami baj történt a télen. Megjelent Miszter bűzbomba és a csapata. Őket csak akkor láthatjuk, ha a Zöld bolygó legyengül és nem tud védekezni.
- Arra kérlek benneteket, hogy eredjetek utána annak a csapatnak, akik a gyűlésen és eldobálták a szemetet. Meg kell tudnunk, honnan jöttek, mit csinálnak, és valójában honnan vették az innivalójukat.
- Virág, Te leszel a csapatkapitány.
Virág összetoborozta a csapatát, és még azon az estén útnak indultak.
Ám ahogy a Zöld erdő széléig értek, máris meglátták, hogy egy új gyár ontja a füstöt. Oda repültek az ablakhoz, hogy belessenek a gyárba.
Látják ám, hogy éppen műanyag üdítős palackokat készítenek. Rögtön felismerték, hogy ezeket dobálták el a gyerekek.
Miután nagyon közel merészkedtek a füsthöz, Szuri beleszagolt, de sajnos rögtön el is ájult a bűztől. Virág és Pötyi azonnal bevitték a tiszta illatú erdőbe, ahol magához tért.
Kupaktanácsot tartottak.
- Összegezzük a történteket.
1. Ez a gyár veszélyes anyagot gyárt.
2. Ha eldobálják ezt az anyagot szemét lesz belőle, ez nem természetes anyag.
3. Az a füst, ami a gyárból jön nagyon büdös.
- Már értem miért jelentek meg Miszter bűzbombáék. Hát ezért. Minél több műanyag palackot gyártanak, annál több a füst, amit megesznek, és csak növekednek, növekednek. Egyszer csak kipukkannak és megsebesítik a szép Zöld Bolygónkat. Azonnal repüljünk Szelektiához és mondjuk el mint láttunk.
Szelektia szomorúan hallgatta a felfedezőtúra eredményét és a következőkre jutott.
- Meg kell szabadulnunk Miszter Bűzbombáéktól. Csak az a kérdés, hogy hogyan tegyük.
Macának el kezdett forogni a szárnya, ami azt jelentette, hogy mindjárt kidob egy ötletet.
- Szerintem... tegyünk ki olyan kukákat, amibe más-más fajta szemetet dobunk. Mondjuk az egyikbe papírt, a másikba műanyagot, a harmadikba fémet és így tovább. Ha ezek nem keverednek egymással, nem lesz büdös.
Virág is beleszólt: - hívjuk össze a bolygó lakóit, segítsenek a takarításban, úgy hogy mindenki ide dobálja a szemeteket, amik most a földön vannak.
Szuri közbeszólt : És Miszter bűzbombával és csapatával mit kezdjünk? Elfoglalták a bolygót,  ott ülnek minden kibújó virág és növény tetején!
Szelektia a következőt válaszolta: Én addig elcsalogatom az „ál tavaszváró” buliba őket, oda ahol a gyár működik. Ott még jobban megtömik a pocakjukat.  Sőt az egész gyárat megtudják enni.  Utána megitatom friss forrásvízzel, megetetem hűsítő mentalevéllel és beillatosítom jácintillattal az összes bűzbombát.
Ezt a keveréket a fővarázsló nagy könyvébe olvastam, míg Ti a felfedezőúton voltatok. Ez pont elég lesz arra, hogy a friss forrásvíz kimossa a koszt, a hűsítő mentalevél befogja a füstöt, a jácintillat pedig elűzze a bűzt. Ezzel el is tűnnek Miszter bűzbombáék.
Virág tündér folytatta : - Jó, akkor azonnal kezdjük a tavaszi nagytakarítást! Hurrá, jöhet a napsütés, friss szellő illata.
Ahogy Szelektia eltervezte, elcsalogatta Miszter bűzbombáékat, mind jóllaktak a gyárból, majd mind eltűntek a keverék segítségével.
A Zöld bolygó fellélegzett. A kukák megteltek az odavaló szeméttel.
A tündérek akkora tavaszváró bulit csaptak, hogy a másik bolygóra is áthallatszott a zenebonájuk.
Azóta Őr figyeli a bolygót,  nehogy Miszter bűzbombáék megjelenjenek.
A zöld bolygó ismét gyönyörű szép hely. Kristály tiszta tavakkal, folyókkal, vízesésekkel, illatos virágokkal, zöld fákkal, dombokkal, hegyekkel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr274515221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása