A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Rovatok

Balázs Benjamin: Az orvosság

2009.11.04. 18:06 | amimeseink | 4 komment

Címkék: mese orosháza legkisebb fiú

Az orvosság

Balázs Benjamin (4. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt az Igazság-tengerén túl a Szeretet-szigetén innen, a Békesség fa tetején volt egy király és 3 fia.
Az öreg királynak nagy bánatára, a palotából hiányzott a békesség. Két idősebb fiú rendszeresen marakodott, vitatkozott, sőt a verekedéstől sem riadtak vissza. Az ifjak, amikor nem egymást bosszantották, a számítógép előtt ültek játszottak, tévéztek, vagy épp buliztak. Irigyek voltak egymásra is, és senkinek sem segítettek, kigúnyolták, aki nem tartott velük gonoszkodásaikban. A legkisebb fiú mindig énekelt és vidám volt. Örömmel segített a kedves dadusnak. Mikor ráért, szívesen kísérte el a királyi vadászt szarvaslesre. Édesapjának János a legkisebb királyfi volt az öröme, és szemefénye.
A királynak azonban nagy gondot okozott, hogy ki kövesse őt a trónon, és ami nagyon fájó volt, kedvencét az íjászat érdekelte, és nem az uralkodás.
Torták, sütemények, ínycsiklandozó sültek, és még sorolhatnám mi minden finomságokat evett nap, mint nap, hogy a feszültségét oldja, bánatát, feledje a király. Meg is lett az eredménye: cukorbeteg lett, ami szigorú diétával, naponta több szurival is járt. Az állapota csak romlott és romlott. Háziorvosa javaslatára a Szeretet-szigetéről kell elhozni az aranyládikót, amiben benne van a gyógyuláshoz szükséges gyógymód. A király rögtön hívatta fiait és kérte őket, hogy azonnal induljanak útnak, hozzák el a ládikót. Aki elsőnek ér vissza, az lesz a trónörökös, mondta a királyi fenség. Mind hárman bepakolták a hűtőtáskáikat, vándorbotot fogtak, az udvari tanácsos javaslatára pedig három irányba indultak, miután búcsút vettek édesapjuktól. Bendegúz és Belzebub most sem viselkedtek becsületesen, gyávák voltak, nem mertek külön-külön elindulni.
János hősiesen vándorolt a sűrűn keresztül, míg elért az Igazság-tenger partjára. Sajnos a telefonja is lemerült, a töltőt meg otthon felejtette. Minden tanács és segítség nélkül ott állt, és nem tudta mitévő legyen. Leült és falatozni kezdett, hátha evés közben akad valami jó ötlete. Hallja, hogy egy vékony hangocska enni kér. Egy nagyon pici lovacska áll előtte. Mivel a kis királyfi jószívű volt, a legfinomabb ételt adta a kicsi állatnak. A lovacska hálából 3 szálat adott a sörényéből, és azzal eltűnt. Jancsi (édesapja így szólította) tovább evett, és ismét hallott egy hangot, ami szintén enni kért. Most egy nagyon kicsi cica termett ott. Megetette ezt is, és mielőtt szólni tudott volna, a cicus letett elé 3 szálat bajuszkájából és elillant. Folytatja az evést, és egy halacska ugrik ki a tengerből. A legkisebb királyfi jól tartotta a halat is, és az, mielőtt elúszott volna, letett 3 pikkelyt, és a csobbanás nyomán, egy gyönyörű vitorlás ringatózott előtte a vízen. A fiú bepakolt a hajóba, és épp indulni akart mikor meglátja testvéreit. Megvárta őket, és együtt hajóztak ki.
A nyílt vízen egy kalózhajó meg támadta őket. Jánosnak nem tetszett, hogy a kalózkapitánnyal alkudoztak. Elővette a 3 sörényt és a 3 cicabajuszt, fivérei és a kalózok ettől elvesztették az erejüket. Az evezőlapáthoz kötözte vele a kapitányt és a bátyáit. János az evezőket a vízbe mártotta és foglyai, úgy változtak igazmondókká, kedveseké. Az Igazság-tengere lemosta róluk a gonoszságuk nagy részét. Így értek a Szeretet-szigetére. Nem sokat kellett keresni az aranyládikót, mert a fénye mindennél szebben ragyogott. Odaszaladtak mind hárman, vinni is akarták, de a két idősebb királyfi kicselezték öccsüket, csak ők szálltak tengerre a ládikóval. Nem ijedt meg a kiskirály, elővette a pikkelyeket, és a halacska segítségét kérte, aki a nagyhalakhoz fordult. A hatalmas és erős halak fölborították a kishajót, a ládikót kivitték a kis királyfival a partra. Látja János, hogy már nem ragyog úgy a láda, mint a szigeten. Gondolta a vízfürdő nem tett jót a ládikónak. Szerencsésen hazaért és otthon derült ki, hogy hiányzik a ládikából a gyógymódot tartalmazó boríték. Ekkor ért haza a másik két ifjú, és azt állították, hogy testvérük hazudik. Mikor ezt a szót kimondták, a kis csikó, a cica valamint a halacska megjelentek. Karmolták, rúgták, spriccelték a tolvajokat. Könyörgőre fogta Bendegúz és Belzebub, mindent bevallanak, csak hagyják azonnal abba. A boríték kiesett zsebükből, magától kinyílt, kigurult belőle egy tekercs. A kiscica olvasta fel a gyógymódot.
Javaslat: 24 órás békesség, szüntelen figyelmesség, éjjel- nappal alázat, állandó engedelmesség az édesapjuknak, és ÖRÖKKÉ TARTÓ SZERETET, ha ez működik a palotában, a király legrövidebb időn belül meggyógyul.
A királyfiak napról-napra jobban formálódtak a receptnek megfelelően. Minden búja baja el is múlt az apjuknak! És láss csudát a kis cica, kicsi csikó és a halacska átváltoztak gyönyörű királylányokká, akit a királyfiak azonnal megszerettek, és feleségül vettek. A királyságot János vette át. Most már a meggyógyult király élvezhette a vadászat örömeit.
Olyan nagy lagzit csaptak, hogy idáig hallatszott a dínom-dánom. Én is ott voltam, óriás pizzát ettem lekváros fánkkal, és habos kakaót ittam, aki nem hiszi, járjon utána.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr11500566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A pizzából és a kakaóból én is kaptam, mert ott voltam a lagziban. Igazán tetszik a meséd! A szeretet mindennél fontosabb!
Igazán szép mesét írtál! Elkelne egy kis békesség az iskolában is:)
Nagyon ügyes vagy igazán klassz lett a mese, kerek ,egész, jó kis történet.
Igazán tanulságos.
Csak így tovább sok sikert!!!!
Szia Benjámin! Nagyon jó mesét írtál, úgy gondolom mindenki tanulhat belőle. Gratulálok!!!!!
süti beállítások módosítása