A mi meséink

"Írjunk együtt mesekönyvet!" Meseblog általános iskolások részére.

Email címünk

Várjuk meséiteket az amimeseink@gmail.com email címre!

Rajzok

Hozzászólások

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

Rovatok

Erostyák Rebeka: Krisztofer kalandja

2010.03.23. 10:31 | amimeseink | Szólj hozzá!

Címkék: mese óriás orosháza tündér boszorkány

Krisztofer kalandja

Erostyák Rebeka (3. osztályos) meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy tündér, akit Panninak hívtak. Anyukája egy nap megkérte Pannit, hogy menjen át az Óperenciás-tengeren, és szedjen egy kosár málnát. Panni felreppent, és elindult. Ahogy repült, keserves sírásra lett figyelmes.
Kiderült, hogy Krisztofer, az óriás sírt, akinek a csúf Kotyvasz boszorkány nyúlfület varázsolt. Egyébként a boszorkányt azért hívták Kotyvasznak, mert állandóan kotyvasztott valamit. Az óriás kérte Pannit, hogy segítsen rajta. Panni ezt megígérte neki. Krisztofer adott egy hajszálat a tündérnek, és azt mondta, hogyha azt megfújja, akkor ő azonnal ott lesz.
Elbúcsúztak egymástól, és Panni továbbindult. Ment-mendegélt. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy hűvösebb lett a levegő. Ebből tudta, hogy a boszorkány területére ért. Hamarosan egy barlanghoz érkezett.
Belépett, és mit látott az asztalon? A boszorkány varázskönyvét! Meg akarta szerezni, de a boszorkány elkapta és bezárta a kis tündért. Panni megfújta a hajszálat, és az óriás ott is termett azonnal. Fogott egy zsákot, elkapta a boszorkányt, és belegyömöszölte.
Krisztofer kiszabadította Pannit, és elhozták a varázskönyvet. De mielőtt elmentek volna, még kővé változtatták Kotyvaszt.
Ahogy hazaértek, visszaváltoztatták az óriás fülét. Már csak egy baj volt: Panni nem szedett málnát az anyukájának. Szerencsére Krisztofernél volt otthon, és nagyon szívesen adott is neki. Hazament Panni, és együtt megsütötték a málnás pitét. Boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amimeseink.blog.hu/api/trackback/id/tr121861812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása